Merhaba, henüz kitap basmadım ama çokça araştırdım zamanında.
1: 10.000 adet çok fazla. 1000 adet basmanız kafi.
2: Yayınevleri genelde yazardan para almaz. Kitap satışından masrafları düşer, kalanı yazara öder (masraflar, baskı, telif, dağıtım, satıcı karı, yayınevi karı vs). Yani 20 tl satış fiyatlı kitap için, 1000 adete önden 10000 TL ödeyip, sonra 20000 TL almazsınız. Kitap satıldıkça o 20 TL'den payınıza düşen kaç tl ise, sözleşmeyle belirlenir, size ödeniz. Örneğin 3 TL ise 1000 kitap sonunda 3000 TL'niz olur.
3: Ancak ilk kitabı basacak kişi için yukarıdaki şekilde anlaşmak çok zordur, çok iyi bir hikaye olmalı, yayınevi bunun satılacağını anlamalıdır. Büyük yayınevleri zaten tamamen bu şekilde çalışır, onlar da her kitabı kabul etmez.
4: DR tarzı yerlere satış için kitabı yayınevi koyar. Ancak bu gibi mağazalar kitabı önce internetten satışa çıkarır, baktılar ki kitap satılıyor o zaman fiziksel raflara konur kitap. Yayınevinizle hangi satış firmalarıyla anlaşması olduğunu görüşün.
5: Reklam önemli, ancak genelde ilk başta reklamı yayınevi yapar zaten, bu da anlaşmaya bağlıdır. Sizde önce kendi hesabınızdan, facebook, instagram vs paylaşırsınız. Sonra da cüzi bir ücretle çıkarsınız. Ancak zaten yayınevi bunu yapacaktır.
Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım, hayırlı olsun.