Bugün komplo teorileri, teknoloji haberleri birçok farklı tartışmayı ortaya çıkarıyor. Yarının en çok konuşulan lafı ise başlıktaki gibi olacak. İnsanlara zorla çip takılır mı? Veya bir fayda amacıyla takılan çipler amacı dışında kullanılır mı? Bazı baskıcı yasalara uymayanlar çip yoluyla cezalandırılır mı? Sorulması gereken asıl önemli soruya gelmeden önce bir hafızamızı tazeleyelim.
1995: ilk cep telefonu tv programında gösterildi. Muzır kurul buna izin vermezse ülkeye cep telefonu girmez deniliyordu bir tv programında. Muzır kurul ise bildiğimiz hükümet.
1997: İlk cep telefonları çok pahalı, faturası telefondan da pahalı. O zamanlar iş adamları çok zenginler ancak alabiliyor. Bugün asgari ücretli kişi 5000 10000 tl para verip telefon alabiliyor.
Ama o zamanlar öyleydi. Çok zengin değilseniz cep telefonu alamazdınız. Bugün doğömamış bebeğin elinde telefon. Asgari ücretlide telefon. O zamanlar autoreversli walkman bile aynı derecede pahalı ve lüks. Ucuz bir walkman bie canınız istediğinde alamıyordunuz. En ucuz walkman bile çok az kişide vardı.
2020: akıllı cep telefonu olmayana kız bile vermiyorlar!

Değişen yaşam tarzı nedeniyle herkeste cep telefonu var. Birçoklarında da ikişer üçer tane. Sağladığı faydalar nedeniyle birçok işimiz cep telefonu ile hallediliyor. Bu nedenle lükste artık ihtiyaç kategorisine girdi.
Artık biri çıkıp ZORUNLU İHTİYAÇ dese hemen hiç kimse karşı çıkmaz.
*1. Türkiyede takip ve denetleme amacıyla at ve eşeklere çip takılmaya başlandı.
kaynak
*2. Çip sayesinde hırsız yakalandı.
kaynak
*3. İsviçrede şirket 3000 çalışanına çip taktırdı.
kaynak
Olayların gelişimine bakarsanız çok yakın gelecekte fayda amacıyla birçoğumuz kendi isteğiyle çip taktıracak. Birçoğumuz da iş, seyahat veya ticaret amacıyla mecburen çip taktıracak. Bugüne kadar cep telefonlarının sağladığı faydalar çipler sayesinde daha da kolaylaşmış olacak. Hatta birçoğumuzda birden fazla hat olduğu gibi, ileride birden fazla çip de taktıranlar olacaktır.
1997-2020 zaman aralığında cep telefonlarının sağlığa zararı, takip amacıyla kullanılması, zararlı yazılımlar nedeniyle zarar görmemiz çok farklı konularda işlendi. Fakat tüm bunlara rağmen ciddi bir tepki verilmediği gibi hemen herkes daha fazla telefon kullandı. Telefonlara yapılan harcama zorunlu ihtiyaç olan gıda ve sağlıktan bile önce geldi.
***
Uzun lafın kısası çipler gün gelecek herkes için zorunlu olacak. Fakat ondan çok daha önce, herkes zaten gönüllü olarak çip taktıracak. Bence bu en geç 5 yıl içinde gerçek olur.
Ancak burada asıl sorulmas gereken soru hiç sorulmuyor.
Bugün dünyanın her yerinde aşı karşıtlığı yaygınlaşıyor. Bunun sebebi birçok aşının fayda amacıyla değil, çeşitli zararlar vermesi için aşı yapıldığı
iddiası. Dünyada aşı karşıtlığı ve aşı savunuculuğu sürekli birbiriyle didişen iki akım. fakat dünyada hiçbir devlet veya sağlık kurumu, aşılar hakkında kesin bilgi vermiyor. Bilimsel çalışma yaparak aşı içeriği hakkında %100 doğru bilgi sağlayan yok. Araştırma ive inceleme sonucu ortaya konan kesin bir veri yok. Bunun sonucu olarak dünyadaki milyarlarca insan
bilimsel verilere göre değil, ideolojik taraf tutma ve tartışmalara göre tepki gösteriyor.
Aşıyı yapan firmalar, alan satan devletler, kullanan hastaneler aşı içeriği hakkında %100 kesin bilgi vermiyor!
Aşının amacı çip taktırmak şeklinde bir komplo teorisi var. Ben bu kısmına kesinlikle değinmek istemiyordum. Gelmek istediğim yer şurası. Nasıl aşı içeriği hakkında kesin bilgimiz yoksa, kulanılan çipler hakkında da kesin bilgimiz olmayabilir.
İlk modern aşı 1796 yılında yapılmış. Fakat geçen zamana ve gelişen tıp teknolojisine rağmen dünyada mevcut aşılar -ve dahi ilaçlar- hakkında %100 kesin bilgimiz yok. Aşı veya ilaç adı altında yapılan maddeler hakkında %100 doğru bilgi edinemiyoruz.
Tıpkı ilaçlar gibi savaş uçakları ve füzelerde de yazılım ve donanım bilgisi tam olarak verilmez. Bu yüzden aldığımız uçak ve füze faydadan çok zarar verebilir. Tabii ki üreticinin kontrol altında.
Aşı, ilaç, silah ve uçakta olduğu gibi insana takılan çiplerin yazılım ve donanım içeriği ne olacak, nasıl çalışacak? İşte sorulması ve cevaplanması gereken soru bu...