Abc_18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilen arkadaşlar cevaplayabilir mi?, şimdi benim amcam her ay bize belli miktar para yolluyor işle alakalı değil. değişiyor bazen x yolluyor falan gibi bunun da mı vergisi olur acaba? merak ettiğim için soruyorum.
vergi oluşması için şirketler üzerinden gelir sağlamak gerekiyor diye biliyorum. kişiden kişiye gönderilen meblağlar incelemeye alınmaz sanırım. örneğin avukat bi arkadaşıma kriptoları hesabıma sorunsuz nasıl çekerim diye sorduğumda yurtdışında birine gönder o banka hesabı üzerinden sana yollasın vergisi şusu busu çıkmaz demişti. yani kişiden kişiye gönderilen parada şirket ünvanı olmadığı için ticari kazanç olarak görülemiyor zannedersem. adamlar sorarsa bu ne diye, arkadaşım beni çok seviyor yardımda bulunmuş diyip geçebiliyorsun gibi gibi. hatta sormuştum meblağ ciddi ama 7 haneli. ohoo çerez parası devlet için, her gün kimlerden kimlere kaç paralar aktarılıyor her biri takibe alınacaksa işimiz var diyordu. not. siz yine de sorun soruşturun %100 böyledir diye bi iddiam yok.