Herkesin meal okumasindan kaynaklaniyor hocam. Ingilizce bilmeyen ve alt yazi okuyup papaz müslüman oldu diyen adamlar taniyorum ülkede.
Valla hocam önceden uzun uzun yazıyordum ama nereden tutsan elinde kalıyor. Müslümanları cahil ve koyun gibi sorgusuz sualsiz itaat içinde bilenler İslam'da "hikmet" kavramının ne olduğunu bilmeyip , "Hikmet" olamadan İslam bile olmayacağını bilmeyenler bu nazarla bakıp atıyor tutuyor.
Adam İmam-ı Azam'la aşık atıyor... Cümlede anlam sorusu sorsan evin yolunu unutacak adamlar, hüküm kasıyor... Adam ateistim diyor, tefsir ulaması makamından konuşuyor. Ah nerede o kelam ulamasının ilimdeki ahlak ve kılı kırk yaran bakışı...
Hadi kelamcılar "İslamcıdır onlar gibi olmamak normal" diyelim... Ulan bilim bile öncekini çürütmeden bilim olmazken, hele bir mevcut literatürü, sonra sünneti-hadisi ilmi olarak çürütte yenisini çıkarmaya bir yol bul...
Gerçi alim olan babasının bile sapıklığına şahit olduğu adamların, İslam'dan sanılıp, mealci yetiştirmeye çalışırken Peygamber hanımlarına başka erkeklerin artığı gibi ifadeler kullanmasına sessiz kalan cahil, sığ, ve bilmediğini bile bilmeyen zavallıların ona hoca dediği bir cahillikte zirve yapmış topluluğun makbul sayıldığı çağda, bunlar çok değil biliyoruz...
Bu tür konuları görünce (konuyu açan arkadaşı tenzih ediyorum bu yaygın bir problem) şu hikaye aklıma geldi....
Bir gün bir kadın hocaya gelmiş demiş "Yunanistan taraflarında bir kadın evliya çıkmış. Tam kızını kesecekken, şeytan bir keçi getirmiş" doğru mu?
Hoca demiş kızım ben bunun neresini düzelteyim...
Yunanistan değil Arabistan...
Kadın evliya değil İbrahim Peygamber...
Kızı değil oğlu...
Şeytan değil melek...
Keçi değil, koç...