İnsanların en çekindiği konulardan birisi Covid-19 virüsüdür. Her ne kadar ilk olarak Çin'de görüldüğü açıklansa bile son açıklamalara göre Avrupa ülkelerinde önce görüldüğü iddia edilmektedir.
Ülkemizde bu virüsle baş etmek için
Sağlık Bakanlığı tarafından özel bir birim kurulmuştur. (İsterseniz Sağlık Bakanlığı kelimesinden resmi kuruma link verebilirsiniz.) Bu birim günlük olarak kaç kişinin test edildiğini açıklamaktadır. Yine bu birim tarafından vatandaşlarımıza sıklıkla maske kullanımının önemini belirtmektedir.
Alıntı
Falanca isimde ki sitemizde; Sağlık Bakanlığı birimi tarafından önerilen "hangi maskeler korur" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. (Diğer sitenizde ki hangi maskeler korur anahtar kelimesinden link çıkabilirsiniz. Hem konu ile alakalı hem Google açısından faydalı özellikle kullanıcı açısından etkileşim alabilecek bir link vermiş olursunuz.)
Bu virüsle baş etmek için A/B/C/ ülkeleri tarafından aşı çalışmaları yapılmaktadır. Test aşamasında olan aşılar için gönüllü deneklerin arandığı ilanlar o/bu/şu gazeteleri tarafından ilanlar yayımlanmaya başlamıştır.
Alıntı
aşı nedir ne işe yarar başlıklı yazımızı okumak için sağlık kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. (Hem aşı nedir ne işe yarar yazısına hem de sağlık kategorisine 2 linkte çıkabilirim. Google botlar yazı içerisinde ki link yapısını daha çok sever.)
Her yazıdan link çıkmalısınız diye şart yok. Aynı zamanda 1 içerikten 1 link çıkışı olmalı şartı da yoktur. Çeşitleri arttırabiliriz.