Az önce izlediğim doranın videosuyla aklıma bir kaç bir şey takıldı nette abuk subuk cevaplar ver söylediklerimin cevabını çok merak ediyorum hem ben hemde diğer arkadaşlar için yararlı bir konu olacağını da düşünüyorum.
  • 1. Vergi vermek için illa şahıs şirketi,kurumsal şirket vs. Açmak mı gerekiyor ? bunun yerine ben misal bu ay 3 kişiden toplamda 400tl aldım bunların dekontunu çıktı alıp bir muhasebeciye gitsem bu ay şu kadar kazandım vergilendirmek istiyorum desem bu olmaz mı ? illa mı şirket yani ?
  • 2. Şirket kurmak gerekiyorsa da yani onlarca yüzlerce kişi net bir kazanç almıyor bir ay 100tl alır diğer ay 2.000tl diğer ay baktın 50tl bile alamadı şirket olunca her ay damga,mühür vs. Vergileri oluyormuş sanırım e ben hiç kazanmadığım ayda vergi vermek zorunda mıyım ?
  • 3. vergi vermeye başladıktan sonra direkt olarak ben bundan bir yıl önce de şu kadar para kazanıyordum bunu da şuan vergilendirmek istiyorum desekfalan desek mesela ceza ile mi karşılaşırız yoksa normal vergisini mi veririz o kazançların da ?
bu 3 sorumdan hangisi hakkında bilgi sahibiyseniz cevaplarsanız sevinirim. benim ve merak edenler için çok yararlı olacaktır bunlar.