Hukukcuyuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış yönlendirme yapmayalım lütfen, 2 hafta yada 1 aylık bir süre içerisinde tebligat çıkacak diye bir şart yok.
Tüketici Mahkemeleri'nde basit yargılama usulü uygulanır. Bırakın gerekçeli kararı, davalının cevap dilekçesi bile, davacıya tebliğ edilmez. (hakimin taktirinde)
Tüketici Mahkemeleri re'sen tebligat çıkarmaz. Yani taraflar gerekçeli kararın tebliğinin yapılması hususunda beyan dilekçesi sunmadığı sürece, gerekçeli karar yazıldıktan sonra 1 yıl bekleseniz dahi tebligat size ulaşmaz.
Sürecin hızlanmasını istiyor iseniz, UYAP üzerinden gerekçeli kararın sisteme girilip girilmediğini kontrol edin, UYAP'a gerekçeli karar evrakının kaydedildiğini görmeniz akabinde taraflara tebliğ yapılmasına ilişkin beyanınızı içeren dilekçeyi UYAP Vatandaş Portal üzerinden gönderebilirsiniz. Yeterli gider avansı bulunuyorsa mahkeme yoğunluğuna göre tebligat en kısa sürede elinize ulaşır.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Uyap portaldan kontrol ediyorum önümüzdeki haftada eğer eklenmez ise dediğiniz gibi dilekçe göndereceğim. Bu arada ben bu işlemleri beklemeden icra takibi başlatabiliyorum değil mi ?