işte bu konuyu açmış ya bu gibi şeyler çok etkili. forum tanıtımı 10 tl 60 forumda pinterest hesabının linkini paylaşman faydalı. tüm pinleri paylaşırsan iyi ama bu binlerce pinde pek mümkün değil bence onun için sadece panoları falan pinlerseniz paravan blog açıp linklerini yapıştırıranız indexlenmesi kısmen hızlanır ama zaten eninde sonunda index alıyor title açıklama özgün olunca.
@mhls; hocam bence özgün içerikli ve özgün görselli konu olunca googlede zaten görsellerden hit alır ve ilk sıralarda çıkar zamanla. bence pinlemeden önce sitenizdeki konunun indexlendiğinden emin olun bence.
ben mayıs ayında bu dediğinizi farkettim ve hala şunu iddaa ediyorum. pinterest uygulaması kullanan pinterest bağımlısı kitlenin bize hiç bir faydası yok. bunlar hiç işe yaramaz sadece kendilerine giden bildirimlere giderler bakarlar orada sizin sitenizin çıkma ihtimali çok düşüktür. sürekli pinleme yaparsanız faydasını çok az görebilirsiniz. bizim sitelerimizegelen asıl kişiler google aramalarından gelenlerdir. işte buna da pinterest darbe vurdu. önce pint to pin yapılan başkasından alınan görselleri pintereste giriş yapmayana yani googleden gelene ana siteyi göstererek darbenin babasını vurdu. ve googleden pintereste giriş yapmamış vatandaşa linki göstermemeyee başladılar hem masaüstünden hem de mobilden uygulamayı indirmeyi ve giriş yapmayı zorl-unlu kılınca pinterest, nedir ulen diyen adam geri gitti başka siteden gördü işini.
son olarak da bir hesap eski satın almıştım forumdan 2014 açılışlı diye neyse pinlemeye başladım günde 20 30 manuel olarak 40 50 pinden sonra pinlediklerimin tüm linklerini pasif yapmış. kendi çektiğim fotoğraflardı. %100 özgün yani. niye yaptığı hakkında en ufak bir fikrim yok.
Görsellerin özgün olmasına pek gerek yok, hitler geliyor. Bir haftada çok az bir pin ile hit yakalana biliyor. Şuan yeni bir hesap açtım banlanmaz ise gösterim ve hiti paylaşacağım. Mantık hep aynı, yeni gelenler yada bu yönde bakmayanların dikkatini çekebilirim diye konuyu açtım. Pek bir bilgi yok zaten konuda, bilindik şeyler. Direkt spamdan hit gelmiyor artık, bu şekilde bir spam yada organik çalışma yapılabilir.
@karikaturname; Hocam
O zaman şöyle bir soru sorayım;
Diyelim ki blogger üzerinden blog açtım ve pinlerimin adreslerini oraya ekledim. Google aramalarına faydası olur mu?
Bloggerın kendine faydası yok hocam, index almıyor(ben becerememiş olabilirim). Şu aralar "Weebly" Blogger'a en iyi alternatif olabilir. İyi bir iç seo var herhalde, yada ücretli bir seo paketi var. Kulanan arkadaşlar yazar belki
Şimdi hocam sizin elinizde bir miktar para var ve yatırmak için bir yer arıyorsunuz(tavsiye). Sokaktan simitciye gittiniz o ara iki sohbet o da araya "daire al, en temizi dedi" Biraz ileride de bu yatırım işinden geçinen bu alanda eğitim almış biri size tavsiye verdi. Siz kime yakın olursunuz? seo denilen de böyle bir şey sizin domaini de böyle büyük abiler(otariter domainler) tavsiye ederse google bu abilerin tavsiyesini dinler ve sizi yükseltir. Şu link satışları olmaz ise çok iyi bir sistem. Büyük siteler bilgi edindikleri işinde iyi olan blogları kullanıcılarına tavsiye eder ise.
Bizim simitciyi(yeni acılan blogspotu) Google pek dinlemez hatrına belki index aldırtır.
Seocu değilim!
(TABİKİ DE REKABET ÖNEMLİ)