Hangi yayınevi hocam bu benim sitemde de cevap anahtarları mevcut
Özel mesaj attım hocam.
Merhaba. Türkiye'de bu tarz konularda normal işleyiş uyar-kaldır şeklindedir. Fakat karşınızdakinin uyarmadan direk olarak ihtar çekme, tazminat isteme hakları da saklıdır. Bu tarz bir ihlal yaptıysanız söz konusu muhatabın maddi tazminat kazanabilmesi için sizin de ihlale sebep olan içerikten para kazandığınızı ispatlaması gerekir. Siz ücretsiz olduğunu söylediğinize göre buradan hiç bir şey çıkaramaz.Gelelim manevi kısma evet buradan yürüyebilir ama vereceğiniz savunmaya göre muhtemelen oradan da bir şey çıkmaz.Tabi bu belirttiklerim sizin söylediğiniz direk telif yiyecek şekilde paylaşmadığınız/dağıtmadığınız ve maddi çıkarınız olmadığı esasına dayalı.
Pdf veya yayının 1 sayfasını bile paylaşma yok. Sadece cevaplar var onlarda da youtube gibi sitelerde paylaşılmış. 500 sayfalık kitabın belki 30 sayfası. Site konseptini bozan bir içerikti neden paylaştım aslında bende bilmiyorum. Birde sitede adsense reklamı vardı dediğim gibi eski bir site hocam.
Telif hakkı durumlarında uyarı gelmez direk dava/takedown işlemi yapılır bi kere başıma gelmişti uyarı gelmemişti bana
Nasıl aştınız hocam.
Hic korkma bence . Kâr amacı gütmüyorum ben telif hakkı hakkında da pek bir bilgim yok bunun suç olduğunu düşünmedim bilgilendirme amaçlı paylaşım yaptım kimseden mail falan da gelmedi de bazen YouTube a video atınca otomatik telif diye siliyor.. bende herhangi bir sorun olsa mail ile bildirilir diye düşünüyorum de zaten şikayet olunca hemen kaldırdım de şahsi açtığım bir site genelde kendim için paylaşım yapiyorum seviyorum böyle şeyleri de bence bişey çıkmaz bundan. Para kazanmadigin için de tazminat vs olacağını sanmıyorum . Sitemde reklam dahi yok benim öylesine açıp kendimi geliştirdiğim bir site de bence bu şekilde sorunsuz atlatırsın .ayrıca sonucu da beni etikelteyerek yine bu konuda paylaşırsan sevinirim 😊 merak etti süreci
Yanlış anlaşılma olmuş hocam. 1 adet adsense reklamı vardı. Eski bir sitede duruyordu öyle

Ama tüm içerikler herkese açık ve ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.