Ben bilim karşısında boş boş fikrini zikredenlerden korunuyorum. Virüs için zaten hayatım karantina gibi olduğundan ek olarak sadece maske takıyorum ve akraba ziyaretlerini erteliyorum. Ama "ya kasmayın rahat olun, zaten herkese bulaşacak" Gibi cümleler kurup tüm bilimin ve araştırmanın önünde geçip, üç beş yıllık hayatında hiç bir vasfı olmayan insanların yorumlarından gına geldi. Virüs yayılmaya başladığında güneşe çıkınca geçiyormuş diyenleri gördük. Kolonya ile ölüyormuş diyenleri. Güneşe tapan ilkel kabile gibi. Yapman gereken 1.5 metre kimseye yaklaşmamak ve elden geldiğince zaten olması gereken hijyen kurallarına uymak. "He bir de unutmadan, sigara içmeyin. Korona öldürmez belki ama sigara, hücrelerinizi ya da uzun vadede sizi öldürür..."
"ya kasmayın rahat olun, zaten herkese bulaşacak" bun diyen salaklar yüzünden hastanelerde yer kalmadı. İnsanlar evinde nefes veremeyerek can veriyor. Bunu ne kadar ertelersek o kadar iyidir. 60+ yaş için çok tehlikeli. Onlarca tanıdık vefat etti bu illetten. Halen rahat olun diyorlar.