Bu konunuzu da takip etmiştim hocam onun içinde ayrıca teşekkürler. Fakat aklıma takılan bir kaç soru var. Opencart altyapısı ile hazırladığım bir e ticaret sitesi kullanıyorum ve SEO modellerinde genel olarak ayar yapamadığım için sıkıntı yaşıyorum. Bazı kişilere iş vermeye çalıştım siteyi kullanılmaz hale getirdiler sonrasında da problem çıkmaz diye yedek almadıklarını dile getirerek beni ciddi anlamda deli ettiler. Opencatta makale kısmını nasıl yazabilirim ? Blog eklentisi mi kullanmam gerekiyor. Ürün kalemi biraz fazla ve daha da eklenmeye devam ediyor. Başında yaptığım bir hatam var oda etiket girmemek. Şimdide amaaan etiket ile kim uğraşıcak diyip bir kenara atıyorum. Şuna eminim sektörüm de sağlam bir SEO çalışması ile keywords olarak Google da ilk 5 e girerim ( site ismi zaten ilk sirada ama bir faydası yoktur sanırım )
rica ederim ne demek, sorularınıza dönelim,
*Opencart için R10'da birçok arkadaş var, modül yada panel üzerinden kategoriye özel makale ekleyebilen, bunu scroll içerisinde veya açılıp kapanabilir yapan, Google botlarının görmesi yeterli.
*Blog eklentisi değil buradaki olay, yanlış anlaşılmasın sayenizde tekrar edeyim, satış kategorinizin altına makale ekleyin kısa ve anahtar kelimesi bol içerik şeklinde. Gidipte eticaret sitenize subdomain içerisine blog açmayın, o değil dediğim.
*Etiketleri noindex yapın, ama site içerisinde o etiketler işe yarayacaktır göze çarpmayan şekilde doğru kullanılırsa etkilidir. Misal hep mercedes örneğini veririm, beni tanıyanlar bilir, Mercedes'in tüm modellerine sadece Mercedes etiketi koyarım yeterli, bazıları konulara Mercedes Özellikleri, Mercedes Fiyatı, Mercedes A180 Resimleri gibi doldurma etiketler ekliyor, aranması çok boş etiketler. Bunu da birçoğu yapıyor bu arada ama yanlış siz içeriği olmayan boş başlıklar üretiyorsunuz, bunlar sizin SEO Skorunuzu düşürecektir.
Sektörünüzü bilmiyorum, son kısım için başkası adına birşey diyemem ama benim için, ilk 5'e girmeyecek site yoktur, yeterki doğru bilgi ve bütçe olsun.