Arkadaşlar selam, forumda birçok müşterimiz de bilirki başta xxx.com dahil olmak üzere r10'daki konumuzlada beraber +500 e yakın aktif reel müşterimiz var. Burada daha önceden ders niteliğinde uzun bir konu açmıştım, bu yazıdan sonra ona da kesinlikle bakmanızı öneririm. (Link: Backlink alırken nelere dikkat edilmeli ). Gereksiz bir iki arkadaş yüzünden ücretsiz eğitim verilmesini bile sabote etmişlerdi ancak, biz yinede ikinci Mini eğitim konumuzu da açalım.

Burada aslında kritik bir detaylar vereceğim, E-Ticaret sitelerinde SEO nasıl yapılmalı konusuna güncel ve gözden kaçan en etkili yöntemleri paylaşarak gireceğim. Örnek olarak şu haftanın en popüler kelimesi neydi ? tüm firmaların saldırdığı Black Friday İndirimleri değil mi ? Bu kısım elde kalsın değineceğim en sonunda. Ortada büyük bir pasta var tek kelimelik, tüm büyük firmalar Black Friday için yüklendi, bakalım neler yapmışlar değil mi ?

Şimdi Eticaret site sahiplerine vereceğim site içi seo konusunda önemli maddeleri listeleyeyim,
  • Kategorilerin içerisine içerik ile alakalı makale girişi yapın, Bu girişleri Ahrefs üzerinden doğru alt kelimeleri kullanarak yapın. (Uzman olduğum sektör olan tekstil için bir örnek kelime listesini aşağıda vereceğim. Onların geçmesi gerekli)
  • Kesinlikle SEO kasarken, Kategoriye ağırlık verin, ürüne değil. (Kategori içerisinde ürünleriniz zaten görsel olarak sıralanacağı için, her eticaret sitesinin saldırması gereken kısım, ürünün kendi kategorisi olmalıdır.)
  • Site içi SEO kurallarına çok dikkat edin, FAQ eklentisini tüm kategoriler için oluşturun. Şuan Hepsiburada ve N11 geçti, xxx.com olarak bizde yakında geçeceğiz, projelerim arasında. Ayrıca benim eğitimi alan arkadaşlarda bilir, onu Wordpress için ücretsiz yapan eklentiyi dahi kendime yazdırmıştım, eğitim alanlara da ücretsiz dağıttım. FAQ benim 1 yıldır önem verdiğim üzerinde eklentiler yazdırdığım bir olay, şuan çok daha değerleniyor bilginize. Görseller Spoiler'da.

• Doğru kelimeleri BOLD'lamayı unutmayın, WP dahil tüm sistemlerde etiket kullanmayın. Konu ile alakalı alt kelimeleri misal Etek kelimesi üzerinden anlatalım, etek modelleri, mini etek, pileli etek, şort etek, kalem etek, kot etek, deri etek kelimelerini, ETEK Kategorinizde ekleyeceğiniz makalede mümkün olduğunca kullanmaya bakın. Örnek Makale giriş cümlesi olarak aşağıdaki makale girişine bakabilirsiniz, bu kalıbı da kullanabilirsiniz.

"Etek modelleri genellikle mini etek, pileli etek ve şort etek olarak ayrılmaktadır. Bunların yanında popülerliğini arttıran Kalem etek ve Kot etek eticaret sitelerinde en çok rağbet edilen ürünlerdir."
  • E-ticaret sitelerinin URL yapısının düzgün olmasına dikkat ediniz, xxx.com'daki gibi sorunlu olmamalı. (https://www.xxx.com/tr/erkek-cocuk/e.../c/M01-C03-K01 bunun gibi olmamalı, home ofis süreci bittiğinde yapılacak listeye alındı.)
  • Ahrefs üzerinden kategoriniz ile alakalı soruları, Yukarıda önemine dikkat çektiğim FAQ içerisinde kesinlikle ama kesinlikle kullanmalısınız. Etek ile ilgili sorulara bakıp size yapıştıralım; Bu soruları kesinlikle kullanın, bu soruların aranması ortalama ayda 3k civarı, günde 100 kişi demek sadece sorulardan.
    (etek nasıl dikilir, pileli etek nasıl ütülenir, balon etek nasıl dikilir, etek pantolon üzerine ne giyilir, pileli etek nasıl dikilir, balık etek üstüne ne giyilir, kalem etek kalıbı nasıl çıkarılır.)
    Ayrıca yukarıdaki Spoiler içerisine bakın, o firmalarda hep Black Friday için en çok sorulan soruları eklemişler.
  • Eklenecek makalelerin çok yer kaplamaması için, Scroll Olan bir kutu içerisine de ekleyebilirsiniz. Örnek Görsel Spoiler'da. Burada görselde madde madde alt alta duruyor ama siz ne demek istediğimi anladınız, önemli olan Google'ın görmesi, aynı zamanda da ziyaretçiyi rahatsız edecek yer kaplamaması. Alttaki görselin dışında bir diğer yöntemde de JS ile Aç/Kapa kutucugu yapabilirsiniz, Login olanlara makale gözükmez, Login olmayan üye olmayanlara ise açık durumda kalır, dilerse kapatabilir. Etkilidir fazlası ile.

Şimdi son noktaya gelelim, esasında tek bir madde açıklayacaktım, hatta başlığa bakın konunun, bu noktaya dikkat edin olarak girdik, ama bir sürü bilgi verdik. : )) Dediğim gibi sizlerden destek gelirse ilk eğitim konusunda olduğu gibi, yeni derslerde kesinlikle eklerim.) Burada size aslında, kategorilere kesinlikle kısa kısa anahtar kelimelerle dolu makaleler ekleyin diyecektik, bayağı bir açıkladık dayanamadık Son nokta demişken, şimdi de Black Friday yani 1 milyar TL'lik türkiye alışverişinin döndüğü sektörde bakalım firmalar ne yapmış?

-Trendyol, Hepsiburada ve MediaMarkt için Black Friday Kampanyası için SEO çalışmaları-

https://www.trendyol.com/s/black-friday , https://www.mediamarkt.com.tr/tr/shop/blackfriday.html ve https://www.hepsiburada.com/efsane-cuma

Notlarım:
  1. Size yukarıda aktardığımız kategoriye makale kısmını yapmış mı hepsi ? ✅ Evet yapmış.
  2. En çok aranan kelimeleri eklemiş mi Black Friday için, Evet eklemiş. (Kanıt) ✅
  3. SSS yapmış mı? Trendyol Hariç diğerleri Evet ✅
  4. Peki Hepsiburada neden bu aramadan ekmek yiyememiş? Çünkü onlar Efsane Cuma kelimesini yaratıp ona reklam kasmışlar ancak arada aranma hacmi olarak fark var, Black Friday daha çok aranıyor.
  5. Sitedeki tüm resimler CDN ile yüklenip, ışık hızında açılıyor mu? Evet zaten artık olmazsa olmaz eticaret kuralı.
  6. Linkleme yapılmış mı bu içeriklere? Kesinlikle evet. Hepsi burada 107.000 backlink basmış ve bunun 97'bini sadece son 7 günde alınmış. (Sitedışı SEO,Site içinden daha önemlidir, tersini savunan tecrübesizdir.uzak durun) Kanıt
Daha çok detay var, şimdilik bu kadarını ekleyeyim, dediğim gibi konumuza gelecek olan talebe göre Ders:3 başlığıyla yeni bir sektörel eğitim konusu daha açabilirim,

Sizlere az bir faydamız dokundu ise, teşekkülerinizi konu altından cevap şeklinde iletebilirseniz bizim için en değerli teşekkürdür. Amacımız daha çok kişinin bilgilendirilmesi. Maddi bir beklentimiz yoktur. Ek olarak Eticaret ile ilgili de aklınıza gelen her türlü soruyu sorabilirsiniz seve seve cevaplarım.
Saygılar