Daha önce İstanbula Taşınmak adında bi konu açmıştım. Bu konu- bulunduğum şehirden İstanbula taşınıp iş güç yapmaktı fakat görüyorum ki artık İstanbulda kurtarmıyor. Yaklaşık 2 aydır aklımda yurt dışına gitmek ile ilgili türlü şeyler var. Orada çalışmak - taşınmak gibi.. Fakat tabiri caizse boş birisi değilim. Bir önce ki konuda bunu dile getirmiştim. 5 Senelik bir girişimim ve 30 küsür gönüllü mühendis ekibim var. Havacılık ve savunma ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Büyük bir arge ve çalışmaya sahibiz. Bunu değerlendirerek hem ekibi (işimi) hemde kendimi avrupaya taşımayı düşünüyorum. Estonya - Belçika - Polonya-Almanya gibi ülkeler yazılım arge ve havacılık - savunma gibi şeylere önem veren ülkeler. Bu arada tüm avrupa ülkeleri böyle fakat bunlar başlıca öndeler.
Yurt dışına çıkma fikri dediğim gibi bir kaç aydır aklımda. Bu memlekette doğduk büyüdük - ekmeğini yedik suyunu içtik ama bunların hiç birisini karşılıksız yapmadık. Vergi ödedik - parasını ödedik .. Öyle yedik öyle içtik.
Artık ülkem için bir şeyler yapamadığımı anladım ve yönümü avrupaya çevirdim.
Taşınan yada taşınmayı düşünenler varsa yol gösterelim istiyorum birbirimize. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim