Merhaba arkadaşlar,
Projeyi .Net Core platformu üzerinde hobi olarak yaklaşık 2 sene önce geliştirdim. Sonrasında ise hiç ilgilenme şansım olmadı. Proje ile ilgilenip tutkusunu katabilecek ve büyütmeye çalışacak kişinin elinde daha değerli olacağına inanıyorum.
Alan adı
www.unutmadik.biz
Projeye gelince:
- Alan adı projenin konusunu yansıtacak şekilde özenle belirlendi ve logosu da bununla tam uyumlu olacak şekilde tasarlandı. Atak kalp simgesi ve renkleri kaybedilmiş olmasına rağmen atan kalbi simgeliyor. Konusu ise gerçekten özgündür ve eşi benzeri yoktur. Şöyle ki:
- Hayatını kaybedenler için sosyal ağ sitesi diyebiliriz.
- Hayatını kaybeden kişi yakınına hesap oluşturuyor, fotoğraflar yüklüyor, timeline şeklinde anılarını paylaşıyor.
- Projenin asıl sosyal faydası ise burada devreye giriyor. Hesap sahibi sticker şeklinde QR kod etiketini mezar taşına yapıştırıyor. Mezarlıkta kabri ziyaret edenler bu QR kodu taratarak orada yatan kişiyi yakından tanıma fırsatı buluyor.
- İlerleyen zamanlarda kabri ziyaret etmek isteyenler için konum tanımlama gibi özellikler eklenebilir.
- Farklı çevrelerce belki yanlış anlaşılabilir, geleneklere ters olabileceği iddia edilebilir veya karşı çıkanlar olabilir. Fakat Unutmadik.biz'in gerçek faydaları insanlara anlatılabilirse(basın da ilgi gösterecektir eminim) zamanla insanların sevebileceğine inanıyorum.
Projeyi alan adı ve tüm kaynak kodları ile devretmeyi düşünüyorum. Herhangi bir bedel ise belirtmiyorum. Nedeni ise, bu projeyi büyüteceğine inandığım kişi için vereceği rakamlar benim için önemli olmayacaktır.
Merhaba hocam proje sistemi işleyişi çok güzel
Birkac değişiklik ile bu projeyi şehitlerimiz için uyarlamak isterim