Geçmiş olsun hocam, sağlam bir ceza gelir muhtemelen. Ortada vergisi verilmeyen satış var çünkü.
Not: bende incelemedeyim.
nedir bu vergiden çekilen sıkıntılar bi benim olumsuz görüyorum bu vergi işini, millet doğru düzgün satıştamı yapamayacak böyle
Faturanı keserek yasal zeminde iş yaparsan kimse birşey demez. Lakin vergi vermeden satış yaparsan mutlaka tesbit edilirsin. Ha vergiler yüksek mi? tabii ki yüksek. Elektronik ortamda satılan hizmetlerin, özellikle dijital hizmetlerin vergisini indirseler kimse vergi vermeden kaçmayacak.
Bence birisi, rakip olabilir ya da tanidik birisi, arkadaşınızı isletmis gibi geldi bana.
Vergi dairesinden birisi ararsa, bilinki banka hesabınız incelemede, instagram sayfaniz degil.
Vergi dairesindeki adam nereden bilebilir sizin instagram hesabinizi?
Ayrica peki deyip kapatmazlar. Mevzu banka hesap hareketleriniz oldugu icin, sizinle gorusup verginizi odetmeye calisirlar. Bence de odesin zaten
Müşterisi veya rakibi faturasız satış yapıyor diye sayfa adıyla beraber ihbar etmiştir, bu sebepten ötürü sayfayı öğrenmişlerdir. Arayan kişilerde vergi ödettirmeye çalışmaz, ön değerlendirme yapmak için ifade alıyorlar diyebiliriz. Beni aramadılar mesela. Direkt kapıya geldiler.
Benim sitem ihbar edilmişti mesela, bi ton soru sordular. Ne zamandır site aktif? Domaini ne zaman aldın? nereden aldın gibi.
İhbar edilmese dahi, bir süre sonra banka hesabına çok girdi/çıktı olduğu için banka ihbar edicektir.
Bu işin kaçışı yok arkadaşlar. Sonradan binlerce TL borcun altına girmek istemiyorsanız baştan işinizi yasal zeminde yürütün.