Hiçbir zaman vergi hukukuna ilgi göstermedim hep itici geldi bana.. ama şunu anlamıyorum
1- Adsense'te kişi Google ile anlaşıyor ve yurt dışında bir kuruluş. Google orada vergisini veriyor burada alınan neyin vergisi? ayrıca galiba bir kısım istisnalara tabi.
2- İster türk ister yabancı olsun biz siteye girip reklam verenlere FATURA kesmek zorunda değiliz zira onları tanımıyoruz bile. aramızda bir ticari sözleşme de yok. reklam gösteriminin vergiye dahil olacağını zorlama ile çıkarıyorlar ve daha da önemlisi denetime gelen vergi memuru ne kadar bu işi biliyor? eğitimde kendilerine verilen kadar biliyorlar ki eğitim veren ne kadar biliyor o da muamma.
3-Ben kendi sitemde daha yeni yeni gösterime başladım inşallah bana da gelirler ödemeden sonra. sırf süreç anlaşılsın diye uzlaşmaya falan girmeden dava açacam bakalım kim neyi ne kadar biliyor bizim yargı sistemimizde. çünkü bu sistem ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARINA aykırı gibi geliyor bana.
öyle kafalarına göre yok %20 gelir yok %18 kdv falan çıkarıyorlar. insanlar da sırf başları derde girmesin diye ödüyorlar. muz cumhuriyetimi burası? vergi diye korkutarak insanlara oranları kabullendirmek kanunun neresinde yazıyor anlamadım.
bi boşlukta çalışacağım bunun üzerine burada da paylaşırım süreci sizinle. bu işi netleştirelim.