Dediğimi tam okumadınız herhalde
ödemeleriniz İrlanda yasaları çerçevesinde kurulan bir şirket olan Google Ireland tarafından yapılır. Google ile yaptığınız anlaşmanın şartları uyarınca, sağlanan hizmetler karşı tarafın ödemesine tabidir. Bu nedenle, 2006/112/EC Konsey Direktifi'nin 196. maddesine göre KDV, alıcı şirket olan Google Ireland tarafından karşılanacaktır.
Yani Google yasal olarak senin vergini ödüyor İrlanda merkezli bir adsense hesabı kullanıyorsan orasını bilemiyorum vergiden kaçınmak için banka hesabımı kapattığımı söylemedim sadece uzun süre yüksek kazançlar alıp vergi ödemek zorunda kalmadığımı belirttim ha öyle bir durum olursa da yapacağım şey belli olurdu
Senin dediklerin doğru olsa da uygulamaya gelince kimsenin dikkate aldığı yok . Sen gelir elde ediyorsan bunun vergisini vereceksin vermezsen bi yakalarsak alırız diyorlar. İnceleme sonunda dava açıp kazanırsak bilemem ama şuan durum bu şekilde bir çok kişi incelemeye girdi . Çoğu kişi dava sürecinde .
Google adsense ile kazanç sağlayınca bildiğim kadarıyla google devlete bir ödeme yapmıyor.
Google adwords tarafında da reklam verirken kdv sini peşin alıyor . Gider olarak göstermek istersen devlet kdv 2 ile googledan alamadığı için senden alıyor. Bu facebookta da aynı şekilde . Gider göstereceksen kdvsini sen ödersin kdvden faydalanmadan sadece gelir vergisi tarafında fayda sağlayabilirsin diyor devlet baba.