NormP adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@weepay; @Shoplemo; bu iki firmayı denemeyi düşünüyorum yaklaşık 3-4 yıldır shopier ile ödeme alıyorum bu güne kadar üzmediler ödememezlik yapmadılar ama artık komisyon oranı olarak düşürmek istiyorum %5 komisyon oranı var 3 yılı hesaba katarsak %5 gerçekten ciddi bir oran;
Takıldığım nokta şu, konuda shoplemo için 2.99 oran ve ertesi gün ödeme yazmışsınız fakat bazı yorumlarda genelde blokeli ödeme yapıyor yazıyor ve orana da 4,75 yazıyorlar.

Weepay için ise de aynı şekilde oran sanırım doğru ama ertesi gün muhabbeti bundada farklı sanırım blokeli ödeme yapıyorlar.

iki firmadan birine geçiş yapmak istiyorum fikirlerinizi almak isterim hocam. @krsadlacin;
Shoplemo ile Shopier'in sistemi çok benziyor, Shoplemo'nun taban komisyon oranı konumda belirttiğim şekilde ama sizinde bahsettiğiniz gibi açılış oranları farklı. Shoplemo ile daha önce çalışmadım çünkü daha uygun alternatifleri olduğunu düşünüyorum. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki genelde "ertesi gün" sadece reklam için kullanılıyor, paytr bile genelde blokeli çalışma teklifi sunuyor. Bunun yerine haftalık ödeme gibi sabit periyotları olan firmaları tercih etmenizi öneririm.

3 gün bloke, haftada bir ödemeden daha kötü aslında. Örneğin Shopier her Çarşamba ödeme yaparım diyor ve ödeme yapıyor. 3 gün bloke sunan firma öncelikle her ödemeniz için 3 gün bekletip sonra yine haftanın bir günü ödüyor. Bu döngüde bence haftalık ödeme, blokeli ödemeden çok daha mantıklı.

Komisyon oranına gelecek olursak @weepay; bireysel için %3.65 oran veriyor, gayet uygun bir oran bence. Fakat sabit bir oran. Ben genelde onlarla çalıştığınızda komisyonunuzu düşüren firmaları tavsiye ediyorum. Çünkü aslında şuanda Shopier ile 3-4 sene çalışarak bir şey kazanmadınız ama 3-4 yıl boyunca Iyzico ile çalışsaydınız muhtemelen şuanda %1 gibi oranlarda ertesi günle işlem yapıyor olurdunuz.

Ayrıca Shopier'in komisyon oranı konusunda çok haklısınız, %5 ile de kalmıyor. O %5 oranın bir de %18 kdv sini alıp işlem başına 50 kuruş işlem uyguluyor. Sabit ücret olayı tamamen yanıltmaca aynı konu Shoplemo'da da var fakat Weepay'da sabit ücret yok. %3.65 ise sadece sizin gideriniz o oluyor, bu yüzden eğer bu iki firma arasında iseniz benim tavsiyem Weepay olacaktır.