Benim tarih kanalım var ve 25 bin aboneye yakın abonesi var. 50-60 bin izlenen videolarımdan 400-500 lira kazandığım da oldu, 20-30 lira kazandığım da oldu. Çok çok değişken bir durum ama hem site kurmuş biri olarak da şunlar söyleyebilirim.
· Youtube'da reklam yapmayacaksanız daha geç para kazanmaya başlıyorsunuz, benim iki yılı buldu ilk paramı almam. Bu süre sitelerde daha kısa.
· Severek yapacağınız bir iş varsa kesinlikle video çekmek daha iyi oluyor çünkü yazı yazmaktan ziyade, insanlara konuşarak bir şeyleri anlatmak hem daha basit hem de daha zevkli oluyor. Ben tarih bölümü okuyorum ve okulda gördüğüm kısımlarla ilgili videolar çekiyorum. Premiere pro ve after effects kullanıyorum ve 7-8 dakikalık bir videoyu editlemem 3-4 saatimi alıyor.
· Web sitelerinde her zaman yıllık da olsa ödemen gereken bir miktar var fakat Youtube böyle değil. Benim ilk sene boyunca videolarım tamamen 20-40 izlendi ama bir süreliğine ara verdim, o sürede baktığımda o videolar 30-40 binlere ulaşmıştı. Yani demek istediğim, cebinizden bir kuruş bile çıkarmadan, yıllarca aynı videodan para kazanabiliyorsunuz. Düşünün benim 2018 başında attığım video şu an bana halen günlük 7-8 lira getiriyor.
· Para kazanmak amaçlı bence hiç boşuna girmeyin, gerçekten sevdiğiniz bir iş varsa yapın. Oyun oynamak mesela, insanlar oyun oynayarak para kazanamazsın falan diyorlar ama girin yapın, sonuçta siz onu yapmayı seviyorsunuz, gözünüzü para bürümesin. Ben tarihi sevmeseydim şu ana kadar 8-9 kere daha bırakmıştım kanalı.
· Trend olayı daha basit burada. Web sitelerinde trend bir olayı yapsan bile saçma sapan haber siteleri senin her zaman önüne geçiyor ama Youtube'da böyle değil, kim daha hızlı hazırlarsa o öne geçiyor.