Şöyle bir şey daha paylaşayım ben özel bir şirkette çalışıyorum şöyle bir proje geliştirildi easyp** bu proje yurt dışında satışa çıktı aylar sonra şirket davalık oldu sebebi easy markasının kullanılmasıymış.
Easy bir alt yapıda patenti alınan bir isimmiş sonuna pms pos gibi eklentiler getirilip ürün satılamaz ve bu isimde firma kurulamazmış.
Domain halen bizde duruyor sorun yok ama çoğu alanda projeleri askıya aldılar, bu yüzden sizin bir projeniz var ise bu domain üzerinden ilerlemenizin ileride sorun çıkaracağına eminim.
Tabi şöyle olabilir örneğin a silah adında bir projeniz olur bu domainide sadece tanıtım amaçlı kullanabilirsiniz.
Bundaki olay şöyle hocam, İHA mesela = İnsansız Hava Aracı adında bir açılımı var. Bugün @iha yada
www.iha.com başka bir işe hizmet ediyor. Etmese bile bugün itibari ile bu ad ile bir sistem çıkarabiliyorsunuz. Ad İHA oluyor fakat ürününüzün ismi farklı. Albatros İHA gibi. Onu çokça araştırdım, bize bir sıkıntı yaratır mı diye. Genel itibari ile Hava savunma sistei =HSS . bugün @hss yada
www.hss.com alsam ve şirket kursam bu isimle ürünümün adı farklı oluyor. Ürün adını Zıpkın HSS yapıyorsunuz. Genel itibari ile isim sistemlerin bütününü tutuyor.O yüzden ülke içinde sıkıntı çıkarabilecek bir durum olmayacağı gibi yurt dışında da aynı şey mevcut. Bu konu üzerinde uzun zamandır araştırma yapıyordum zaten