CanDostu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylenene göre bu durumda silinme söz konusu olmaz. Godaddy güvencesinde denilmesinin sebebi de ondan. Sonuçta altyapı Godaddy'e aitmiş. Şuan ki sorun sadece güncellemelerden dolayı dışarı transferde var. Onun dışında yenileme ve kayıtta sorun yok. Her ihtimale karşı domain süresi 1 - 2 ay kalmadan yenileme yapılmalı.

Ardı ardına TeknoClouds'la ilgili bu tarz konular açıldığı ve bilende bilmeyende yorum yaptığı için müşterilerine panik yaptırdılar. Bazı kişilerin ise bilerek panik yaptırdığını düşünüyorum. TeknoClouds'da bu konuda suçlu. Bu konular ilk vuku bulduğunda (ilk azure muhabbeti çıktığında) gerekli sağlam bir açıklama yapmasını ve yasal haklarını kullanmasını istedik. Ama TeknoClouds bu konuda pasif kalarak biz müşterilerini panik içerisinde bıraktı. Biz müşterilerine güvendesiniz hissi veremedi. Gelinen noktada ise şuan hem firma hem müşterileri etkilenmiş durumda.
Haklısınız. kendileri de ortada kaldılar büyük ihtimal sebebi bu.
Ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Daniel1336 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Icann süreci 2,3 ay sürebiliyor domainin bitmesine belli bir süre kala işlemi başlatın (gerek olursa). Son birkaç hafta kala başlatırsanız domain düşebilir.
domainleri 2.5 ay önce transfer ettim o sebeple sürelerine daha çok var sırf şu olay canımı sıktığı için vargonen'e taşıyorum (bence en baba hosting ve domain firmasıdır trde) icann a gerek kalmayacağını umuyorum.

WEBYON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sorunun ne olduğunu hala tam anlayabilmiş değilim. Şimdi benim 2 tane domainim var ve daha önceden transfer kilitlerini kaldırıp transfer kodlarını talep etmiştim. Şimdi sorun transfer engelinin kaldırılmasıyla ilgiliyse bende transfer kilidi kapalı durumda dışarı transfer yapamıyor muyum hocam?
sorun domain transferinde transfer kilidinin kaldırılmasında değil.

Teknoclouds şunu söylüyor 11 kasımda godaddy bayilerine aldıkları domainleri dışarı transfer edeceği zaman transfer kilidi dışında domain yetkilisi bilgisini de açmayı zorunlu tutmuş. Ama panele bunu entegre etmemiş.
Register işlemi secureserver üzerinden gerçekleştiği için de anladığım kadarıyla sahiplik izinlerini pasif hale getiremiyorlar. Bunu çözmeye çalışıyorlar.
Aslında aracının aracısı oldukları için bu sorunu yaşıyoruz gibi geliyor bana.