Merhaba bugün sizlerle cv'nizde mutlaka yer alması gereken bir kaç şeyden bahsedeceğim. Öyle çok kasıntı yapacağınız veya bazen fark etmeden eklediğiniz özellikler bunlar ama toplu olduğunda 🥳 farkınız belli olacaktır.
Hadi geçelim ! Dert etmeyin bilgiler 2006 time dergisi yılın kişisi seçildim tarzı değil 😂

Araştırmanızı yapın 🧐
Göz önünde bulundurmamız gereken ilk şey iş tanımı gerçekten hedef rollerinizi biliyor musunuz ? Yoksa önünüze gelene cv'nizimi gönderiyorsunuz ? Bu cv kelimesi biraz beni rahatsız etmeye başladı 😅 izninizle Özgeçmiş kelimesini kullanarak devam edeceğim. Özgeçmişinizde dikkat etmeniz gereken ilk şey iş vereninizin gerçekten aradığı pozisyona uygun olup olmadığınızdır.

Her başvuru için özgeçmişinizi özelleştirin 🎩
Özgeçmişinizi göndermeden araştırmamızı yaptık işverenin gerçekten neler aradığını ve istediğini biliyoruz bu konularda yetkinliğimizde olduğuna göre özgeçmişimizde özelleştirmemiz gerekli nasıl yani dediğinizi hissediyorum. Araştırmayı bu iş bana göre mi diye değil , işveren çalışanında en çok özellikle hangi özellikleri istiyor bunları bilmemiz lazım ki önceki adımda bunu yaptık. İhtiyacı olan özelliklerinizi özgeçmişinizde öne çıkartın yani 3 yıl yazılım 2 yıl donanım deneyiminiz var ve işveren sizden donanım bilgili çalışan istiyor ise uzunca kendinizi yazılımda övmeyin. 2 Yıla kaç yılı sığdırdığınızdan bahsedin.

Özgeçmişinizi profesyonel eposta adresi ile gönderin 📧
Ne yahu herkesin dilinde reklamında profesyonel mail diyorsanız hemen kısa bir özet geçeyim craxy_alican62_kral@hotmail.com eposta ile en kral özgeçmişi de yollamış olsam ya kontrol edilmem yada en sonlara atılır yeterli ciddiyete alınmam fakat ben özgeçmişimi cv@alicangunduz.com eposta adresinden gönderir isem firmaların daha çok dikkate alacağı bir hareket olur işte profesyonel eposta adresi budur. Kendi alan adınıza özel açılmış mail adresinizdir.

Kendinizi Övün 😎
Yaparım ben bu işi verin bak ben bunları bunları yaptım o ne ki ben yaparım şeklinde değil atlama sakın 😅 örnek verecek olursam. Pazarlama uzmanısınız ve özgeçmişinizde potansiyel müşterilerinize ulaşabilirim yazmayın. Fark yaratın işverende pazarlama uzmanının bunu yapacağını biliyor süsleyin ama uzatmayın asla olabildiğince "öz"geçmiş olarak tutmaya dikkat edin. Potansiyel müşterilerinizi portfolyo veya referanslar sayfanıza ekletebilirim demeniz daha etkili olacaktır.

Özgeçmişinize fotoğraf eklemeyin 🤳🏻
Eğer bir oyunculuk vs bir işe başvuruda bulunmuyorsanız. Fotoğraf eklemeyin işveren öz çekiminizin kaç beğeni alacağını değil yeteneklerinizin ne kadar etkili olacağı ile ilgileniyor ve unutmayın pek profesyonel iş hayatında olmasa da fotoğrafınızda bir şeye takılıp sizi incelemekten vazgeçecek kişilerde var ne yazık ki 😒

Devamında 11 Madde daha var . Linkten ulaşabilirsiniz. --------------->
CV de nelere dikkat etmelisiniz

2 Adet .com uzantı alan adı
3 Adet 6 Aylık Hosting
5 Adet 3 Aylık Hosting
Çekiliş gönderime haylen katılmadıysanız.
Buraya tıklayarak gidebilirsiniz.