Merhabalar,
4 gün önce Amazon'dan 3 ürün aldım ve ürünler evime gelince, ürünlerle beraber faturamın bulunmadığını, sadece irsaliye olduğunu gördüm.
Bunun üzerine Amazon'un siparişler kısmına girip, faturalar kısmına girdim ve şöyle bir ibare ile karşılaştım '' Lütfen unutmayın: Bu bir KDV faturası değildir. ''
Bunun ne olduğunu merak ettim ve canlı destek ile görüştüm.Kendileri ; '' sistemde bulunan fatura haricinde bir fatura vermemekteyiz '' dediler.
Bir marketten bile kredi kartı ile ödeme yapınca, KDV dahil bir fatura verilebilirken, koskoca Amazon şirketinin verdiği faturada '' Lütfen unutmayın: Bu bir KDV faturası değildir. '' ibaresi geçmesi beni şaşırttı. Yani ben bu faturayı muhasebeciye işletemiyorum, kanunen geçerliliği olan bir belge değil.
Bu konuda daha önceden bilgisi olan var mı acaba ?
Edit: @teknogo arkadaşımızın söylemesi üzerine tekrardan Amazon ile iletişime geçtim ve '' faturalandırma süreçlerinde bazen gecikme yaşanabiliyor, gelecek günlerde sisteminize fatura gönderimi yapılacaktır '' tarzında bir açıklama yaptılar.
Amacım olayı büyütmek, kaos yaratmak vs. değil. Sadece ilk konuştuğum canlı destekteki arkadaşın '' ekstra bir fatura verilmeyecek vs. '' dediği için buraya konu açıp sormak istedim.