Hocam son zamanlarda uzun uzun araştırdım konu
50 tane sebebi olabilir.
1) Genetik olabilir ( bir arkadaşımda vardı genetik olarak omurgalarında sorun vardı o yüzden sürekli ağrı çekiyordu en son doktora gitti zorla orda ortaya çıktı.)
2) Oturuş - Duruş alışkanlığınız ( neredeyse birçok insanda bu sorun var hocam kafayı öne eğerek oturmak vs vs bu acayip etkili kendimden örnek vereyim yıllar yıllar önce baya yıllar önce boynum yamulmuştu ve sırtımda inanılmaz ağrılar vardı sebebi LGS sınavı vardı lise giriş sınavı 10 saat ders çalışırdım aralıksız test vs kafamı öne eğe eğe en son resmen boynumun şekli değişmiş. )
3) Geçiçi durum ( ağır kaldırma vs Gym'de sırt çalışınca yada aşırı ağır vs çalışınca olan durum hocam gibi , yada ağır bir yük kaldırırısınız olabilir genelde geçicidir)
4) Kırık , Çıkık , çatlak ( komik gelsede olabilir bu da bir bayan arkadşaımda vardı sürekli ağrı çekerdi doktora gitti doktor omurga kısmında çatlak bulmuş filmde sert bir yere çarpıp farketmediğini vs söylemişti olabliyor bazen )
5) Koltuk , Sandalye seçimi ( bazen düzgün dursanda otursanda kullandın araçta önemli dandik sandalye vs bir yere kadar korur seni)
6) Stress , aşırı stress vs şeyler gerçekten birçok bölgede ağrı yapar sırt vvs bunlardan bir tanesi ( alakasız dursada aşırı alakalıdır emin olun )
bu sıra böyle ................... gider hocam siz aklınıa geleni yazın
Peki ne yapmalı diye sorarsanız sebebe göre tedavi
genetik - stress - çatlama - kırık vs ise doktor tabi ki hocam
aşırı öne eğilme durma vs ise korse var düz durman için ve çevrendeki insanlarda söyleyeceksin seni uyaracak arada dik dur diycek oturuşunuz duruşunuz düzelecek
sandalye veya kltuğunuzu değiştirebilirsiniz de sorun bu ise
sporda vs oldu ise o bölgeyi ağrı hissetmeyecek kadar çalışmayın ve o bölgeyi çalışmak istediğinixde ağrı gittikten sonra hafif ağırlık ile çalışın.
AYRICA
D vitamini alabilirsiniz - Protein tüketimi arttırın - Güneşe çıkın daha fazla
Egzersizler var esneme ve ısınma ( spor yapmasanızda yapın hocam günde 10 dakika olan esnemeler var kesinlikle yapın derim. )
https://www.hepsiburada.com/dnz-gluc...aza=EliteSepet ( bundan aldım kesinlikle alın kemikleriniz vs sorun var ise kesinlikle iyi gelecek ağrılara)
Bol bol su için hocam unutmayın su içmeyi
Geçmiş olsun iyi günler dilerim iyi forumlar