Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Etiklik kısmı tartışılır, geçen yıl bir ödevimi forumdan bayan bir arkadaşa yaptırmıştım. Bölümle alakasız, zaman kaybı olan ve derse girmeyenlerin, takip etmeyenlerin dahi finalinden AA harf notu aldığı bir ders. "Ben daha çok emek verdim sen nasıl kopyala-yapıştır yaparak benden fazla not alıyosun" gibisinden vize sonuçları sonrası sınıfın WhatsApp grubu karıştı. Siz olsanız bu derse, bu dersin ödevine emek vermek ister misiniz? Emeğinizin karşılığını alamadıktan sonra o derse emek vermenin ne anlamı kaldı?
Daha pek çok detay verirdim de ne gerek var? Neyi değiştireceğim? Kimi kime şikayet edeceğim? Ödev konusu bu şekilde tartışılır. Asıl önemli olan tez konusu.
Ücretli Tez yazdıranlar var hocam.. Geleceğin doçentleri, doktoralarını başkalarına ücretiyle yapıtırıyor. Danışmanlar desen, önüne kim gelse basıyor onayı. Eğitimde zaten gerideydik bu kişiler yüzünden daha da geriye gidiyoruz. Anlamsız dersler, vasfı olmayan ders konuları. Pratikten uzak 4 yıllık/2 yıllık teorik bilgiler. Staja gidiyorsun her iş verildiğinde "size bunu öğretmediler mi?" yanıtını alıyorsun. Ülkenin akademik öğretimi bile ezbere, teorik bilgilere dayalı. İlk dönem, ilk yıl neyse artık basarsın teorik bilgileri eyvallah ama son sınıfta da teorik bilgi öğretilmez be. Allah'ın her dağına üniversite açılırsa olacağı bu işte.
Daha fazla uzatmanın, diğer konulara değinmenin ne size, ne bana ne de bu mesajları okuyan arkadaşlara faydası var. İsteyen istediğini yapsın, azmeden her şekilde kazanıyor zaten