normal bir vatandaş olarak yazıyorum; instagramda sponsorlu reklamlarda veya herhangi bir sayfanın postunda yada stoylerinde 1.000 instagram takipçi 100₺ şeklinde bir paylaşım görsem sadece aklımda fiyatı kalır instagramda yok reklama basayım yok sayfayla iletişime geçeyim satın alayım bu şekilde yapmam instagramda paylaşımı görüp google amcaya sorarım 1.000 instagram takipçi o da bana adwords reklamlarını gösterir girerim bir siteye bakarım 1.000 takipçi 99₺ kredi kartı banka kartı ile online bir şekilde sipriş veririm.
yani demem o ki normal bir kullanıcı instagramda gördüğü bir ürünü direkt satış eylemine çevirmez ama googleda aratan kişi satın almak için %50 niyetlenmiştir.
instagramdan verdiğiniz reklamda 10 kişiden 1 kişi satış aksiyonu gerçekleştirebilirken, googleda verdiğiniz reklamda satış aksiyonunu gerçekleştiren 10 kişiden 2/3 kişi olabilir şahsi fikrim.
inşAllah anlatmak istediğimi anlamıştırsınız..
Satış-pazarlama konusunda düşüncenize katılıyorum fakat atladığınız bir nokta var; satılan hizmet direkt instagram takipçi ve o reklamı görecek olan hedef kitle instagram kullanıcısı. Yani arkadaş facebook'da instagram takipçi reklamı yapsa pek bir fayda sağlamaz. Ama o reklamı görüp, takipçi sayısından mustarip bir kullanıcının alım yapması muhtemeldir.