Merhabalar
Malesef avukatlar da bu konularda hem çok yetersiz, hem de her zaman her kural geçerli olmuyor. Yani emin olun ki "bir işletmenin satış metaryallerinde açıkça belirttiği hizmetler, sözleşmede reddedilse de bu durum sağlayıcı firmayı haklı çıkarmaz" bu metni çürütmek çok kolay. Kaldı ki ortada teknik imkansızlık içeren bir durum var. Şirket "haftalık yedek" yazıp hiç bu konuda girişimde bulunmadıysa haklı çıkabilirsiniz ancak şirket mahkemeye teknik olarak yedekleme için ne yapıldığını, sizin yedeğinizin neden alınamadığını gösterip işi yedek kontrolünün teknik imkansızlığına bağladığı an şirket haklı çıkar.
Kaldı ki zaten sizin de dediğiniz gibi şirketin sorumluluk alıp telafi için elinden gelen ölçüde birşeyler yapması bile iyi niyeti gösterir. Datanız yoksa yoktur, mahkeme açsanız da yok açmasanız da yok. Haliyle bu noktadan sonrasını düşünmek lazım, bu sebeple ben kişisel olarak yedek almanın önemini anlatmaya çalıştım.
İnanın hukuki tarafını bir avukat kadar bilmiyorum. Ama söylediği bu. Ben de avukatın haklı olduğunu düşünüyorum. Tabi ki açılmamış bir davanın sonucunu kestirmek zor. Bu ülkede benzer davalarda farklı sonuçlar çıkabiliyor. Bilirkişinin hakime sunduğu rapor da son derece önemli. Çünkü genelde kararı rapor belirliyor.
Bizim sıkıntımız hizmet alınmaya başlanalı 26 ay olmuş (1 yılı sponsor, 2 yılı ücretli) ama bir tek yedek bile yok. Bunu hangi teknik imkansızlıklarla açıklayabilirler bilemedim doğrusu.
Kendi sitelerimde manuel yedek alırım. Ticari işlerde de haftalık ya da günlük yedek almak için bir bütçe öneririm müşteriye. Müşterim bu projede bunu kabul etmedi. gereksiz buldu. Çünkü çalışmaya bizden önce başlamıştı ve sitesi bir gün bile kapanmamıştı. Biz de tekrar sunmadık. Hatta müşteri "ücretsiz haftalık yedek var" zaten demişti

Yani ben bu cümleden sonra ısrar etsem, amiyane tabir ile "koparma" olarak algılanacak

O sebeple bence hosting firmaları yazdıklarına dikkat etmeli. Çünkü müşteri yazılı bir şeyi gösterdiğinde genelde "peki abi" demek zorunda kalıyoruz
Biz de zaten "önümüze bakma" taraftarıyız hocam. Firma da öyle yaklaşınca sonuç negatif olmadı. Sorunu değil çözümü konuştuk, bir çözüm bulduk.