ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba; cevabınız için teşekkürler. Şuan firma ile karşılıklı anlaşma sağladık. Onlar bize makale siparişlerimiz ve siteyi eski hale getirmemiz için yapacağımız ödeme/harcayacağımız zaman için hediye bakiye yüklemeyi teklif etti, biz de bu hediye bakiyeyi kabul ettik.

Bu konu aracılığı ile merhaba demiş olalım Sürekli ticketlarda görüşüyoruz Bu arada yanlış anlaşılmasın sorun yaşadığımız firma siz değilsiniz Sizinle org.tr domain alımında bir sorun yaşamıştık geçmişte ama çözüldü. Verdiğiniz hizmetin kalitesi için de teşekkür ederiz. Umarız bu memnuniyetimiz devam eder.

Avukatımız sizinle aynı fikirde değil. Kendisi diyor ki; "bir işletmenin satış metaryallerinde açıkça belirttiği hizmetler, sözleşmede reddedilse de bu durum sağlayıcı firmayı haklı çıkarmaz" Ben hukukçu değilim. Ama firma avukatımız bu konuda bunu söylüyor.

Ne savcılar ne de hakimler bilişim konusunda yeterli değiller. Zaten bu konuda bilirkişiye gönderiyorlar. Derneğimiz bünyesinde de bilişim alanında çalışan bilirkişi üyelerimiz var. O sebeple sürece aşinayız.

Dert dava etmek değil. Dert vaadedilenin yapılmaması. Ha beşer, şaşar. Türkiye'nin en büyük firması Turkcell'dir bence. Ama çıkın dışarı kaç kişi memnun? Ya da boşverin müşteri memnuniyeti gibi göreceli bir kavramı... Sonuçta dünyanın en iyi hizmetini sunarsınız ama müşteri memnun kalmaz. Bu olabilir. Ama Turkcell hiç hata yapmaz mı? Yapar elbette. İşte büyük firma ile küçük firmayı ayıran, yaptığı hatayı misli ile telafi etmeye çalışmasıdır.

Tarihin birinde evime Bosch marka bir buzdolabı aldım. Eve geldi paket, kapağı boydan boya çizilmiş. Servis gelmeden aradım müşteri hizmetlerini Hemen servisi ivedi bir şekilde gönderdiler. Buzdolabını alıp 24 saatte yenisini gönderdiler. Yanında da mikro dalga fırın vardı özür mahiyetinde. Hayatımda ilk defa mikro dalga fırınım olmuştu Şimdi sizce ben Bosch için kötü firma diyebilir miyim? Aynı ürünü x bir firmadan alsaydım aynı hizmeti alamayacağıma eminim. O sebeple Bosch benim için güvenilir firmadır.

Sözün özü firma bize dediki; "yedeklerinizin geri dönüşü yok, bunun için gerçekten üzgünüz, sizin gönlünüzü almak için x yapabiliriz" Biz de hayvan değiliz Adamlar hatasını kabul etti ve özür diledi. Ardından da gönül almak ve zararı bir nebze olsa tazmin etmek için öneride bulundu.

Olay kısaca bu. Cevap vermek için zaman ayırdığınız için tekrar teşekkürler.

Merhabalar

Malesef avukatlar da bu konularda hem çok yetersiz, hem de her zaman her kural geçerli olmuyor. Yani emin olun ki "bir işletmenin satış metaryallerinde açıkça belirttiği hizmetler, sözleşmede reddedilse de bu durum sağlayıcı firmayı haklı çıkarmaz" bu metni çürütmek çok kolay. Kaldı ki ortada teknik imkansızlık içeren bir durum var. Şirket "haftalık yedek" yazıp hiç bu konuda girişimde bulunmadıysa haklı çıkabilirsiniz ancak şirket mahkemeye teknik olarak yedekleme için ne yapıldığını, sizin yedeğinizin neden alınamadığını gösterip işi yedek kontrolünün teknik imkansızlığına bağladığı an şirket haklı çıkar.

Kaldı ki zaten sizin de dediğiniz gibi şirketin sorumluluk alıp telafi için elinden gelen ölçüde birşeyler yapması bile iyi niyeti gösterir. Datanız yoksa yoktur, mahkeme açsanız da yok açmasanız da yok. Haliyle bu noktadan sonrasını düşünmek lazım, bu sebeple ben kişisel olarak yedek almanın önemini anlatmaya çalıştım.