mkerimdemir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba öncelikle, ben de bir Youtuberım tanıyanlarınız belki vardır. Youtube'u ve Youtuber'ları 2013 yılından beri aktif olarak takip ediyorum gerçekten çok şey yaşandı çok olay gördük. Enes Baturun gelişimini ise gün gün kendim takip ettim. Gerçek anlamda bu kadar disiplinli ve düzenli çalışan başka bir Youtuber daha önce görmedim. Bu iş dışardan göründüğü kadar asla kolay değil ve belli başlı gereksinimler ister, örneğin izleyiciyi videoda tutabilme, ekip liderliği, devamlılık, konuşma becerisi vs. Bu yüzden kimsenin Youtuber'lar için kolay para kazanıyorlar oturdukları yerden para kazanıyorlar tarzı şeyler söylemeye hakkı yoktur. Sonuçta binlerce kişinin arasından sıyrılıp bir yere geldiyse bu adam gerçekten başarılıdır. Lütfen çekememezlik, kıskançlık yapmayalım
Enes Batur'da üstte saydıklarından kaçı var acaba. Konuşmaya çalışırken kelime haznesinin 300 ile sınırlı olduğunu anlayabiliyorum çünkü kelime seçemiyor. Vurguları yanlış, jest mimik yok diye düşünüyorum.

Ben de oturduğu yerden para kazanan bir iş yaptığım için o kavrama karşıyım. Yazılımcıyım.

Kıskançlık, çekememezlik yapmayalım demişsiniz ama zaten konunun başlığı "Enes Batur'u kıskandığımı farkettim". Yani, LÖL ahaha.

Hayır bakınız olay şu: Youtuber'ları zengin etme ve buradan bir reklam dünyası yaratma yolunda büyük firmalar, menajerler tarafından büyük bir PR döndü zamanında. Bu da benim gibi onların hiçbir uzuvlarını yormadan para kazanmasını anlayamayanlara idi. Bu PR'dan R10'un bir çoğu nasibini almış olacak ki; forumun %70 benimle aynı fikirde değil.

Youtuber'lar dünyanın yükünü taşıyor gibi kesinlikle aklı ile düşünen, çıkarım yapan birisinin reddeceği bir PR.

Kimse kusura bakmasın. Bir cihaz icad edilsin, benim ve enes baturun beynine takılsın. Bu cihaz son 30 gündeki beyin çalışma frekanslarını tarasın ve belli başlı matematiksel algoritmalar eşiğinde "son 30 günde kullanılan beyin yoğunluğu, peak beyin frekansı" gibi bir tablo çıkarılsın.

Enes Batur'un benim ve benim gibi sektördeki herhangi bir yazılımcı meslektaşımın değerlerini geçemeyeceğine kariyerimi basarım.

Olay burada benim için üzücü oluyor.

Keşke zamanında ÖSS, Üniversite, yüksek lisans demek yerine youtube'da amcama buzlu kokteyl içirdim (hastanede sona erdi) başlıklı videolar çekseydim de; bu kadar eğitimi boşuna almasaydım, hem de eğlenseydim.

Allahınız aşkınız, yapmayın. Güzellemeyin şu youtuber'ları. Söyleyin artık, bu adamlar 1 emeğe 10 ekmek alıyor. Hayatının 17 senesi okuyan ben 1 emeğe 2 ekmek alıyorum. Yani hala utanmadan "sen de girseydin" diyenler var kanım donuyor.

Arkadaşlar kusura bakmayın, okumakla meşgulduk. Enes Batur gibi okula gözünü kapatıp, evde video çekecek, youtube'a content kovalayacak zamanımız da yoktu, paramız da, ailevi yapımız da.

Güzellemeyin artık youtuber'ları, Allah'ınız aşkına.

Önceden amca oğlu bir şey olamayınca cemaatçi oldu derlerdi, artık youtuber oldu deniyor.

Tabii hepsi şahsi fikrim. Büyük bir gerizekalı da olabilirim.