öncelikle geçmiş olsun.Yanlış bilmiyorsam senin trafik sigortan karşı tarafın hasarını ödüyor diye biliyorum.
Karşı tarafın kaskosu, sigortası var ise siz neden onun hasarını ödeyeceksiniz ki? onu anlayamadım ben. Bence böyle bir şey yok. Haksız iseniz kendi masrafınızı kendiniz karşılarsınız, karşı tarafın zararını da sigortanız karşılar. Ya da onun kaskosu yaptırır. Sistem böyle değil miydi? Bir şeyler mi değişmiş?
her hava yastığı açan araç perte çıkmaz
ama perte çıktıysa satılır
araç diyelim 100k
1. sizin aracın sigortası 50k
2. pert araç 50 ye satıldı
herhangi bir ödeme yapmazsınız
üzerine çıkan her tutarı ödemek zorundasınız malesef
Bu tür durumlarda kural işliyor. Haklı, haksız durumu olmuyor.
Bende ilkbaharda ufak bir kaza geçirdim, sinyal verip yol kenarından park halinden çıkarken, yoldaki araç hiç yavaşlamadı, aksine hızlandı ben önce geçeyim diye, bana vurdu.
(Oysa ben yola kontrollü çıktım, o arabayi görerek çıktım. Çünkü tır olsa durur, durmasına bile gerek yoktu. Sorun hızlanmasıydı sinyalimi görünce)
Kendiside dedi, dalgınım diye..
Ama kusuru bana verdiler park halinden çıktığım için..
Çok geçmiş olsun, unutmayın her şeyin başı sağlık. Maddi konular bir şekilde çözülür çıkacak paranız varmış. Allah bir daha kaza bela vermesin.
%100 kusurlu çıktım. Sigorta ile ilgili bilmediğimiz açıklanamayan şeyler var hep kulaktan dolma. Direk sigorta acentesi olan allianz ortaklarından olan müşterimize sorduk sigorta şirketleri bunun için var %80 e kadar karşılar dedi ( eşime demiş ben net anlamadım ) rapor sonucunu sordurduğum komiser 400k da olsa sigortan öder dedi arkadaşın yanında aradı beni direk raporumun resmini gönderdi bana. İtiraz etsende bişr çıkmaz kanun maddesince kusurlusın dedi. Şimdi 5 günüm var aşırı hızdan itiraz etmelimiyim diye danışıyorum sigorta şirketi şikayetçi ol dedi hem aşırı hızdan hemde eşini mağdur ettiğiğinden polisten haber bekliyorum onun yorumunu bilmiyorum.
Benin sigorta şirketini arıyorum 100k hasar verdim ödermi diyorum uzman exper bakması lazım öder veya ödemez demiyorum raporu görmemiz lazım diyorlar.
Galiba alkol yaya geçidi vs direk bunların olup olmadığını bilmeden yorum yapmak istemiyorlar.