Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Genelde yedek almak tamamen müşterinin sorumluluğundadır. Yedekleme servisi sadece sağlamış olunan ücretsiz bir güvenlik servisidir. Bu tabir garantili bir yedekleme hizmeti olarak algılanıyor ancak aslında garantili bir yedekleme değil. Bizlerde haftalık yedek alıyoruz ihtiyaç durumunda hemen müşterilerimize eski dosyalarını ulaştırıyoruz ancak garanti vermiyoruz. Örneğin yedekleme hizmeti satın alan müşterilerimizin dosyaları 3 farklı sunucuda depolanıyor yani garantili bir hizmettir.

Bu iki husus göz önünde bulundurularak sonuçlanabilir. Ancak paket altında ücretsiz haftalık yedekleme ibaresi varsa doğal olarak müşteri yanılabilir, buda firmanın sorumluluğuna girer.
Merhaba;

Cevap için teşekkürler. Sitede satın aldığım paketin altında koskocaman "haftalık yedekleme" yazıyor. Sözleşmesinde de kuşkusuz "biz bundan sorumlu değiliz" yazıyordur.

Firma avukatıma danıştım şimdi, kendisinin dediği "reklamlarda ve satarken ilan edilen hizmetlere aykırı sözleşme maddesi olamaz, olsa da bağlayıcı değildir" Yani siz sitenize koca puntolarla "ücretsiz haftalık yedek" yazıp da daha sonra sözleşmede "yedekte kesinlikle sorumluluğumuz yoktur" yazmanız sizi kurtarmıyor. "Siz" ile kastım siz değilsiniz Yanlış anlaşılmasın

Ayrıca satarken ilan ettiğini sözleşmede inkar eden firmanın da samimiyetinden şüphe duyarım. Bakın ben de satıcıyım. Aşağıda bir satış konumu ve olası müşterime cevabımı ekran görüntüsü olarak atıyorum.

https://www.r10.net/ilan-panosu/2449...-faturali.html

Ne kadar açık değil mi? Halbuki ben de istesem süsleyip, püsleyip yazarım. Ya da sayfalar dolusu bir sözleşme hazırlar, satarken söylediklerimi sözleşmede reddederim. Ama bu ticari ahlaka sığmaz. Anlatmaya çalıştığım bu.