cRueL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurallara uymak tabiki olmalı ama bu kural tartışmaya açık husumetin olan birini sağdan girip öldürsen suçlu değilsin ozaman kan parasını ver bitti gitti.

Haksız olduğumu kurallar çerçevesinde anlayabiliyorum ama durup bana çarpsa bişe demezdim bodoslama dalması direk cinayete teşebbüs önüne çocukta fırlayabilirdi.
Hocam sağdan gelen araca yol vermeyen araba kusurludur.
Sen bunu cinayet komplosuna çevirdin, evet sağdan gelen araca yol vermediğinizde kendi canınızı kendi kusurunuz ile tehlikeye atarsınız.
Eğer sağa yol vermezsiniz biri sağdan bodoslama dalıp sizi öldürüp hapis yatmaz.
Eğer sağdan gelene yol verirseniz kimse sağdan bodoslama dalıp sizi öldürmeye teşebbüs edemez.
Burada asıl sorun o aracın size vurmasından dolayı siz aracı kusurlu görüyorsunuz.
Oysa siz aracın yolunu kapatmışsınız. O araç geçiş önceliğine sahip olarak kendi yolunda ilerliyor size bodoslama çarpmıyor.
Siz yola biraz daha erken girdiğiniz için yol hakkının sizde olduğuna inanıyorsunuz oysa geçiş önceliği olan aracın yolunu kapatıyorsunuz.
Önceki arkadaşın yazdığı araca nereden vurulduğu meselesi de döner kavşakta geçerli mesela.
Döner kavşakta sana vursaydı asli kusurlu o olurdu çünkü geçiş hakkı döner kavşağa önce girenindir.
Siz olmamanız gereken yerdesiniz yani geçiş önceliği olan aracın yolu üzerindesiniz.
O yola giriyorsanız o araç gelmeden yolundan çıkabilmelisiniz ya da hiç girmemelisiniz.

Yola çocuk çıkması ise tamamen ayrı bir konu. Onun önüne çocuk fırlayabilirdi de senin önüne fırlamayamaz mıydı?
Sen de sağını görmeden girmişsin kavşağa, senin de önüne de bisikletle bir çocuk fırlayamaz mıydı?
Anladım kendine bir çıkar yol bulmaya çalışıyorsun ama asli kusurlu olduğun gerçeğini değiştiremezsin.
Çok geçmiş olsun.