cRueL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben şunu anlamıyorum kural diyorsa sağdan gelene yol ver ben hatalıyım. Ama sağdan gelen kişi kavşağa bakmadan önüne çıkan araca frene bile basmadan çarpıyorsa hata yok mu onda ? Ben önümde giden araca çarpmadım sağ bakış açımda ileriyi göremedim duvar vardı geçtim. Sağ tarafta beni aynı şekil çok net göremez ama o önünde giden araca daha dar bir yoldan ana yol gibi bir yola direk atlıyor hiç hatalı değil mi ? Ben buna itiraz edemezmiyim. Geçiş hakkın olsa bile frene basıp yavaşlayıp geçmen gerekmez mi ?

En kötü senaryoda bir anne çocuk karşıya geçiyor olabilirdi geçiş hakkı var diye motorlu araç diye hiç frene basmadan ezse yaya mı suçlu ? Önüne baksan frene basarsın kazayı belki engellersin.

Rapor saat 14:00 gibi çıkacakmış şuan bilmiyorum ne verdiler.

Ben düz yolda sağ yola yol vermedim ama önümde kimseye çarpmadım yani bu durumda ben kimsen hayatını riske atmamış oluyorum ama ara yoldan çıkıp bana dalması önündeki araca dalması onu hayalı yapmaz mı. O önden çıkıp ben ona vursam 100 hata verseler yine bişe demem.
Kaza tutanağının şeması ve açıklama kısımlarını yüklerseniz yorumda bulunabilirim. Ama sadece yorum olur. Çünkü heyet, bazen beklenmedik bir şekilde sürpriz karar verebiliyor. Şöyle ki, trafikte arkadan çarpıyorsan her daim suçlusundur diye bir bilgi var. Ancak, yakın tarihte bir müşterimize arkadan araba seyir halindeyken çarptı ama kusuru %50 verdiler. O yüzden kesin sonuç için tramer sonucunu beklemekten başka şansınız yok.