Hocam kasko olmadan dolaşmanız hata zaten ama olan olmuş.
Bu saatten sonra yapılacak olay, karşı veya başka tarafların da hatalı olabileceği şekilde fotoğraf ve videolu kanıtları sunmaktır. Bu da işini bilen usta bir sigortacı veya avukat ile yapılabilir.
Ben olsaydım;
- Karşı taraf hızlı gelmiş gibi geldi, o aracın hızını sokaktaki dükkanların kameralarından bilirkişi ile iki nokta arası geçiş zamanı ve mesafeyi tespit ettirerek hızını tespit ettirmek olacaktır. Aşırı hız varsa miktarına göre (geçiş üstünlüğü onda olsa bile) ona da kusur yüklenir kısmen veya tamamen.
- Tali ve anayol ayrımı tam yapılmış mı? Yol geçiş üstünlüğü kesin kimde baktırım. Bunun da hesaplama formülleri var. Ayrıca yol işaret ve işaretçilerinin olmaması bile karayollarına da suç ekler. Örneğin tali yolda olmayan dur levhası gibi.
- Ayrıca bu iki yolu birbirine bağlayan yerlerde park etmiş araçlardan görüşü engelleyenleri de kameralardan veya çekilen fotoğraflardan tespit ettirerek, kazaya taraf olarak ekletirdim. Çünkü kavşak ve bağlantı noktalarına belli bir mesafeye kadar araç park etmek yasaktır, ben 15 metre diye hatırlıyorum.
Ne varsa baktırın bence; az paralar değil aylarca çalışacaksınız o miktarları karşılamak için. Çevredeki dükkanlardan kaza görüntülerini rica edin ve alın. Karşı tarafta kusur tespit edilirse eşinizdeki yaralanmadan dolayı sigorta ve kasko şirketlerinden tazminat isteyin. Gerekirse birkaç bin lira sigorta uzmanı veya avukata da verin ama miktarı düşürtmeye çalışın.
Hak yemeyin ama hakkınızı da yedirmeyin.
Kimse parayı sokaktan toplamıyor, hele ki böyle zorlu bir devirde.