Aslında iki önceki mesajımda tam da bu sektörlerle alakalı sıkıntıya değinmiştim. SMM sektörü için bir şey diyemem. Ama diğer sektörlerinde uzmanı olan kişiler yok denecek kadar az.
Anlatmaya çalıştığım bilişim işleri ile uzmanlık seviyesinde iştigal eden kişilerin azalmış olması. Forum bilişim dünyasına giriş seviyesindeki kullanıcılarla dolu. Üstelik bu arkadaşların bir kısmının da kendini uzman ilan etmesi cabası.
Ha ben bu durumdan şikayetçi miyim? Hayır. Çünkü benim ticaretimi etkileyen bir durum yok. Zaten benim müşteri kitlem hiç forumda olmadı. Beni rahatsız eden arkadaşlarımızın küçük bir araştırma yapmaya bile üşenerek forumda sürekli başlık açması. Çok mu rahatsızım? Çok da rahatsız değilim

Kızlarsoruyor'un bir tık daha üstü tadında devam ediyor forum.
Bu arada forumun bu hale gelmesinin müsebbibi yönetim değil. Yönetim neticede kullanıcının kullanım alışkanlıklarına göre evrilmek durumunda. Yoksa biter gider forum. Bitmemesi için tüketiciye göre biçimlenmesi lazım. Ben de olsam forumu webmaster ve bilişim forumundan uzaklaştırırdım

Çünkü beni bağlayan forumu nasıl ayakta tutacağım ve nasıl para kazanabileceğim olurdu.
Öncelikle önce ki mesajlarınızı da okudum hocam normalde böyle bir konu da konudan saptıracak yorumlar da bulunmam ama şunu söylemek istiyorum bildiğim kadarıyla r10 2006 da kuruldu ve şu an piyasa da bulunan bir çok ajansın burda bireysel faaliyetleri sonucunda böyle bir platformda kendilerini eğitmeleri sayesinde piyasada yer tutuyorlar burası her ne kadar webmaster forumu olsa da yeni yetişen bir şeyler öğrenmeye çalışan gelecek hayatlarında web masterlık yapmak isteyen kişiler için de beşik konumundadır. Sonuçta kimse anasının karnında bir şeyleri öğrenmiyor ki bu sektör için üniversitelerimiz de ki eğitimlerimiz de çok yeterli değil r10 gibi köklü forum kültürü olan yerlerde insanlar sorular sorar bir şeyler öğrenir ve öğrendikleri sayesinde deneme yanılma yoluyla müşteri potansiyeline ulaşır. İnsan soru sarararak öğrenir öğrenerek hayatta kalır(sektörde kalır).
Not: kendi alanlarında acemi olup uzmanım diyenler konusunda haklısınız. Bir şeyi bilmek farklı uygulamak uzmanım diyebilmek farklıdır.
Not2: Kusura bakmayın ben de dolmuşum

bir kaç konu daha görmüştüm böyle yazmamıştım lütfen üzerinize alınmayın genel bir mesaj benim ki