Bir yazilim gelistirici olarak yaziyorum. Ilk once R10'daki yazilimci arkadaslar kod standarti gibi seyleri ogrensinler, sonra sitem etsinler bence. Ufak isler icin bu zaman kadar hep hazir script almaya calistim, sirf ana isimden uzaklasmayayim diye. Simdiye kadar bir tanesini kullanabildim, o da idare ederdi. Geri kalanlarim kodlarini gorunce kurmaya bile usendim, o derece kotuydu.
Arkadaslar yazilim PHP syntax'ini bilmek, .htaccess kullanbilmek, SELET * FROM yazabilmekten daha fazlasi. Yazilan kodlarin cogunda kod standarti takip edilmiyor. Hala html icine php harmanlamaya calisiliyor, hala butun php dosyalarinda include('header.php'); icinde de include('baglanti.php') var.
MVC kullanin, PSR ogreninin, her yerde include yapmak yerine PSR-4 neymis ona goz atin, prensipleri uygulayin etc. Sitem etmeden once hatlari kendimizde aramamiz lazim. R10'da 50 TL'ye script satmak yerine, R10dakilerin size gelip 5K - 10K yeri geldiginde 20K teklif edecegi islere imza atmayin calisin.
Biraz üstüme alındım ama iyi açıdan alındım. Fakat katılmadığım birşey var hocam. 5k 10k ye burada sistem satmak bana hayal gibi geliyor. Bu paralara anca dışarı iş yaparsın. Kaldı ki forum smm panellerden geçilmiyor. Arayüz tasarımları bir ara dizi film doluydu şimdi ise smm arayüzü dolup taşıyor kaldıki script satışıda o şekilde. Bu forumda
@sensei333; yaptığı scripti sattığı fiyata bakıp sektörün buradaki durumunu anlayabilirsiniz.
Gelişmek gerekli. Geliştirmek gerekli.