seni muayene eden komutana göre değişir bazıları var 120-130 kilo ama baksan şişman demezsin bizim askerlik yaptığımız bölükte çok vardı yörüklerden bilhassa yapılı adamları cezaevi jandarmada mahkum taşımaya gönderirlerdi okulun bitince yap gel 6 ay sonuçta 12-15 ay yapanlar bizler ne yapalım

365 saydık
Hocam öyle bir şey nasıl olur bu net bir durum muayeneyi komutan yapmadığını düşünüyorum bu sabit bir kilo boy endeksi yapmışlar ona göre hesaplanıyor. Televizyona çıktı Milli Güreşçi Rıza Kayaalp'i mesela askerliğe almadılar. Senin söylediğin arkadaşların belki boyu 1,95 civarıdır.
Askerlik yapmayı düşünmüyorum, benim düşünceme göre gelişmiş ülkelerin Profesyonel askerliğe geçtiği bir zamanda askerlik devlete ekonomik yükümlülük. Ve son 6 yılda askere gidip daha orda bir meslek öğrendim, bir faydası oldu veya ben kışlada soğan soymaktan, yazıcılık yapmaktan, boş iş yapmaktan ötede birşey yaptım diyende görmedim. Bir askerin kaldığı yeri, giydiği kıyafeti, 6 ay yediği yemeği, orda o askerlik yapan bölüğün durduğu zamanda başında eğitim veren üstünün maaşı derken çok gereksiz bir masraf devlete...