mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlginç bir durum ama gözden kaçan bir şey var. Burada kamu kurumu çok önemli, Eğer hizmet verilenilen bir alansa bu yüzden marka başvurusu onaylanmış olabilir.

Bu örneği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak değiştirelim. Sizde kulturveturizm.com var diyelim ve site kurdunuz.
Benim adımda Erkan ARANCI ve EA Kültür ve Turizm diye marka başvurusu yaptım ve onaylattım.
Sonra eakulturveturizm.com diye site kurup Kültür ve Turizm alanında danışmanlık hizmeti veren bir firma oldum.
Bu durumda eğer ben doğru sınıflarda marka başvurusu yaptıysam ve TPE bunu onayladıysa yasal olarak hakkım var demektir. Çünkü ticari markamı taklit etmiş oluyorsun.

Eğer karşıdaki kişi kurumsal bir firma ise, doğru kategoride marka başvurusu almış ise ve hizmet vermeye başlamışsa işin rengi değişebilir. Örneğin adam 5 senedir Kültür ve Turizm alanında faaliyet gösteriyordur ancak marka başvurusunu yeni yapmış olabilir. Bu durumda işler değişebilir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğinize göre; "EA Kültür Turizm" markasını tescillediğinizde aynı alanda hizmet verecek bir başka firma benzer alan adlarına sahip olamaz. "EA Kültür Turizm" i aldığınızda sizden sonra "Kültür ve Turizm", "Kültür Turizm", Turizm Kültür", "Kültürle Turizm", "Kültür-Turizm" gibi varyasyonel alan adlarını ve web sitesi adını hiçbir şekilde kullanamaz doğru mudur ? Anlamadığım konu "EA Kültür Turizm" şeklinde bir patent yapanın "Kültür Turizm" gibi jenerik kelimelerde hak sahibi olması. Bu nasıl mümkün olabilir ?

Şimdi Kitap olarak TPE de aratıyoruz onlarca patent çıkıyor. Resimdeki örnekte "istanbul kitap&kahve" yazıyor şimdi bu patenti yapan isminde istanbul ve kitap geçen aynı işi yapan herkes üzerinde hak sahibi mi olacak ?