birkça yıl oluyor kullanalı 3-4 sitemde kulalnıyordum her site için ayrı lisans çıkartmama müsade ediyordu. Fakat siteyi ben mi ayarlayamadım bilemiyorum da o kadar ayar çekemem rağmen orada gösterilen pagespeedlere bir türlü ulaşamamıştım. Siteyi oldukça sadeleşetirerek biirçok özelliği kullanmadan siteyi anca hızlandırabilmiştim. Yakın zamadna bir güncelleme gelmiş 1-2 güne yeni sitemde kuracağım yeni haliy nasılmış bir bakıcam
Pagespeed için çok fazla çalışma gerekiyor. Sadece tema ile alakalı değil. Örnek vermek gerekirse bir sitem ve çalışma hakkında;
Site ilk başta pagespeed 50-60 ancak oluyordu. W3 Total Cache kurdum Cache, Minify vs aktif ettim. 70-80 olmaya başladı. Reklamları js ile dönüşümlü gösteriyordum onu değiştirdim. Resimleri optimize ettim vs. 80-90'lara çıktım. Deneme amaçlı birkaç şey daha yaptım çok daha yüksek çıkıyor. Mesela google ads reklamlarının çokluğu, yandex metrica sayacı bile fena etkiliyor. Bu yüzden gereksiz jsleri özellikle kullanmamak veya en altta almak önemli. Jnews temalarını kontrol ettiğimde genel olarak puanları iyi ama tabiki hosting özellikleri de önemli.