etedavi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin buradaki yazdıklarınızın bir çoğuna KATILMIYORUM. Kusura bakmayın ama foruma yeni üye olan insanları nitelendirdiğiniz sıfat çok yanlış. Köylü örneğiniz için de ayrıca kınıyorum...
Ben foruma yaklaşık 1 ay önce üye oldum. 33 yaşındayım ve yaklaşık 20 yıldır bilgisayar ve internet ile haşır neşirim. Köyde doğup büyüdüm ama kaba saba biri olmadım. Çevirmeli bağlantıların olduğu zamanlardan beridir de internet
kullanmaktayım.
Foruma gelince ; yaklaşık 10 senedir başka bir platformda benzer bir forumda üyeliğim ve onlarca ticaret puanım var. Bir çok arkadaş da zaten R10 üyesi aynı zamanda. O forum; artık bazı ihtiyaçlarımı karşılamadığı için de R10 başvurdum. ( Davetiye ile üye olmadım )
Onaylayan arkadaş uygun gördü ki kabul edildim. Evet ben de yeni üyeyim ... Şimdi ben de sizin yazdıklarınız çerçeve de mi muamele göreceğim. Söyleviniz gibi akıl yaşta değil baştadır, ama ricam genelleme yaparken bu arada gerçekten forumun lehine insanların da üye olabileceğini unutmamanız. Birileri üye olacak ki yeni nesiller de yetişsin. Yeni vizyonlar, yeni fikirler katılsın değil mi?
Sürç-i lisan ettiysek affola.
Hayırlı forumlar...

Hocam sen niye üzerine alındın mi?
Ne dedim?
Alıntı
Çünkü yeni üyeler çok hızlı arttılar, yeni üyelerin çoğu Z kuşağı, ve bu Z kuşağının içinde istisnaları olsa da geneli küstah ve aşırı talepkar.
İstisnalar olduğundan bahsettim.
Ama forumda eskiden yaşanmayan bu yeni üyelerden şikayet etme hali son zamanlarda arttı çünkü foruma yeni üye olanlar forumun kurallarını anlamak forum kültürüne uygun davranmak istemiyor forumu kendilerine uydurmak istiyorlar.
Bu forumu bir cazibe merkezi haline getirenler eski üyelerdir. Senin de bu foruma üye olmak istemenin sebebi bu forumda eski üyelerin ortaya koyduğu cazibedir.
Yazımın hiç bir yerinde köylü veya kırsal kültür eleştirisi yapmadım, kente göçüp hem kentlileşemeyen hem köylülüğünü yitiren varoş kültürü eleştirdim.
Bu varoş kültürü sokaklara atılan çöplerden sigara izmaritlerinden tut, salgında maske takmamaya, trafik kurallarına uymamaya kadar bir çok toplumsal sorunumuzun nedeni.

Akıl yaşta değil baştadır meselesi de istisnai duruma referans veren bir sözdür.
Ama yeni nesil bu sözün anlamını bile bilmiyor ve bu sözün kendi genç akıllarının çok kıymetli olduğunu ileri sürmek için kullanmaya çalışıyor.
Yani akıl yaştadır ama nadir de olsa yaşına rağmen akıllanmamış insanlar ile genç yaşta akıllanmış insanlar olabilir ve bu istisnai bir durumu gösterir.
Hayatta istisnalar dikkate alınır ama hayat istisnaların üzerine planlanmaz değerlendirilmez.
Dünyanın en büyük üniversitelerini büyük yapan hocalarının bir birlerine aktardığı ve öğrencilerinin bir birlerine aktardığı gelenek ve kültürdür.
Bu forumda ve diğer forumlarda, forum nedir, nasıl kullanılır bilmeyen ve öğrenmek istemeyen bir sürü yeni üye var.

Son zamanlarda dandik haber sitelerindeki gibi clickbait başlık atan adamlar var.
Sosyal medya kafası ile forum kullanmaya çalışanlar yüzünden forumdaki kıymetli ve insanlara faydalı konular arada kaybolup gidiyor.
Uzun vadede bu forumda kıymeti olan insanlar bu forumda yavaş yavaş kopacaklar ve buralar tiktokçulara kalacak maalesef.