Hocam bakın anlatamadım. İlk mesajlarınızda taş turuncu iz çıkarırsa %90 göktaşı diyorsunuz bu bilgi doğru mu ? Değil. Bunu şuan sizde kabul ediyorsunuz. Eğer o izi çıkarıyorsa taş manyetit demektir. Şimdi sizin bu yanlış bilginizi gören insan elindeki taşı o teste soksa yanlış bir sonuca ulaşacak. Taşınız için konuşmuyorum. Aktardıklarınız için konuşuyorum. İyi geceler dilerim selametle
Yabancı forumlarda iz çıkarır diyor. Türk forumlarda İz çıkarmaz diyor. Elimde 2 tane gök taşı var biri iz çıkarıyor bu gönderdiğim çıkarmıyor. İkiside mıknatıs testinden geçiyor. Bunun sabit birşeyi yok iz çıkaran da göktaşı olabilir çıkarmayanda. Sıkıldığında tuzla buz olan göktaşıda olabilir olmayanda. Atmosfere girdiği andan itibaren farklı bir reaksiyona mağruz kaldı için hepsinden değişimler söz konusu olabilir. Burada ele alınacak en büyük özellik taşın bir yerinde Yanık izi olması. Bir karartı veya açıklık. Öyle olması gereklidir böyle olması gereklidir diye birşey yok yani hocam. Bunun standartı yok her taşın içindeki elementlere göre atmosferden içeriği girdiği zaman ki ısıya reaksiyon farklılık gösterir bu farklılarda taşın yapısını bozar. kuyruklu yıldızdan mı koptu ? ay'dan mı koptu ? yoksa meteor yağmurundan mı geldi hepsi farklı farklı.