test etmeden neden aldınız ki... geçmiş olsun bu devirde güvenilir bilgisayarcı da yok.
Teşekkürler, cihazı çalışmıyor olarak verdiğim için bana çalış halde fotoğraflarını attılar buluştuğumuz yerde trafiğin yoğun olduğu pis bir yerdi araçla gittiğim için çok hızlı oldu bittiye geldi iş ve sonuç bu....
Elden verdiysen baştan geçmiş olsun dekontları göstererek sorunu karakolda kapatabilirsiniz ara buluculuk vs. yapıp eft/havale vs. yaptıysanız, onun dışında dükkanda kamera vs. varsa yaptığı işin görüntü kaydını vs. iste elden verdiysen parayı o kaydı iste eğer onun hatasını çıkaracak bir bulguya rastlarsan verdiğin paranın daha fazlasını bile alabilirsin. Ha tabi kamera kaydını vermek istemeyebilir bunun hakkında bi bilgim yok malesef, geçmiş olsun.
Elden verdim maalesef, işin kötüsü işin içinde 2-3 kişi var bir arkadaşıma veriyorum arkadaşım tanıdığı bilgisayarcıya veriyor oda anakart arızası diye gidiyor başka bir tamirciye veriyor. İşin içinde nerden baksan sarpa sarıyor. Arkadaşımın tanıdığı o bilgisayarcıya para verdim. Asıl işi yapan adamla görüştüm aslında daha ucuza yapmışta bu aradaki adam kendi kaarını koyup bize söylemiş ben yine sesimi çıkarmadım hakkıdır dedim.
Keşke ana servise gönderseydin
Lenovo kendi servisi onarım yapmıyor direkt anakart değişimine gidiyor, buda çok maaliyetli en az 3bin tl gibi bir maaliyet çıkıyor. Cihazın garantisi bitti.
Nerede kaldı o eski ustalar. Eline avometre alan usta olmalı. Lehim işini bilen, ölçüm yapabilen en azından bi entegre kalıplayabilen. Önüne gelen format atıp ustalık belgesi alıyor. Geçmiş olsun.
Sormayın ya adam anladığım kadarıyla formattır yazılım işleridir kendi yapıyor böyle donanımsal işleride başkasına gönderiyor o gönderdiği yer 100tl dediyse misal bu adam kaarını koyup 200tl diyor ve sana söylüyor kendi yapmış gibi. Ben teknik olarak konuştuğum için adam anlamadı zaten itiraf edip başka bir yere gönderdiğini söyledi cihazı. Ortak falan çalışıyoruz dedi ilk başta ama alakası yok aynı müşteri gibi başka yere göndermiş.
Sağolun, aman dikkatli olun sizde başınıza böyle birşey gelmesin.
Günümüzü bilgisayar tamiricisi format atar, ofis yükleyim mi abi der, crackli programı orijinal key kurdum diye kakalar.
Aynen öyle, format atan bilgisayarcı olmuş. Donanımsal iş ise veriyor başkasına üstüne kaarını koyup sana geri veriyor ohh ne güzel iş ya hiç birşey yapmadan arada kaarını alıyor. Bravo vallaha.