Evet yüksek ihtimalle o yüzden numarasını gizledim hocam, neredeyse hepsinin mesajları ve site içeriği aynı.
Bunu nasıl yapıyorlar asıl mesele o ya bizim numaralarımız ile de başkalarına mesaj gönderiyorlarsa karşı taraf dolandırılır ve numara bize ait olduğu için davayı bizim üstümüze açar suçlu olmasak bile başımızı ağrıtır.
Tabi hocam ya, bu ve bunun gibileri hemen gördüğümüzde üstümüze düşen şikayet vs. Ne varsa yapmalıyız.
Bildiğim kadarıyla android virüsü bu scam reklamlardan +18 reklamlardan girebiliyor telefona genelde hedef alınan kitle yaşlıdır veya telefon yeni kullanmaya başlamıştır geçmiş olsun
Hocam o sizin dediğiniz scam reklamlar ve +18 vs sitelerdir falan onlar değil, bu sms havuz mantığı ile oluyor, bunu kuran kişi bir numaraya yolluyor, gönderdiği kişi siteye girip uygulamayı indiriyor ve aklında uygulamadan tc ile girince para alacağını sanıyor, uygulama zaten girerken dosya iznidir rehber iznidir her şeyi istiyor, kişi zaten devlet uygulaması amaan diyerek izin veriyor ve o telefondaki tüm rehbere otomatik o yukarda hocamın verdiği ve benim verdiği gibi mesajı herkese yolluyor, ve onlarda aynı şekilde tuzağa düşüyor. Ben biraz önce bunu yollayan akrabam ile konuştum ve size anlattığım gibi uygulamayı indirdiği an ondan izinsiz herkese bu mesaj yollanmış.