Uzun zamandır r10 üzerinden çok fazla iş yaptım ticaret yaptım ama hiç böylesine garip bir döneme denk gelmemiştim. 5-6 aydır verdiğim hizmetlerde ve satışını yaptığım ürün ve hesaplarda öylesine saçma fiyat teklifleri alıyorum ki şaşırmamak mümkün değil. Satışa 3500'den koyduğum ürüne adam 900 lira teklif verip son 1000 verebilirim diyor. Eskiden ölücülerden yakınırdık yarı fiyatı teklif veriyorlar diye şimdi ölücülerden beter bide bunlar çıktı. Yaptığım işten de verdiğim hizmetlerden de zevk alamaz oldum.
Birde tüm bunlar yetmez gibi forumda şu sıra muhatap olmak zorunda kaldığım arkadaşlar çok samimi konuşmalara giriyorlar kardeşim, kanka, moruk filan iş mi yapıyorlar maytap mı geçiyorlar belli değil. Adam benle aynı yaş, belki benden küçük bana kardeşim çekiyor. Geçtiğimiz senelerde iş yaparken hiç böyle tiplerle karşılaşmamıştım karşılaşsam bile genelde forum dışından yazan misafir müşteriler böyle oluyordu.
İnsanlar bundan öncesinde büyüğüne de küçüğüne de hocam şeklinde hitap ediyorlardı. Yeni gelenlere örnek vermek gerekirse 2 sene önce İzmir iftar yemeğinden sonra forumdan hocamın kafesine kahve içmeye gidilmişti topluca. Ben tesadüfen Coşkun(forum sahibi) hocamla Ahmet(50'li yaşlarda) hocamın arasına oturmuştum. Ahmet abi bile benden en az 25 yaş büyük olmasına rağmen sohbet sırasında bana karşı hocam şeklinde hitap ediyordu. Şimdiye baktığımızda ise geçen gün benden 4-5 yaş küçük bir arkadaşımızla bir iş için konuşuyoruz. Arkadaş bana "Kanka yaparız ya sen rahat ol" filan yazıyor. Cidden şaşırmamak elde değil.
Hepsini geçtim bir grup daha var hepsinden beter; alakalı alakasız önüne çıkan tüm konulardan pm-bilgi istiyorlar bilgi veriyorum uzunca yazıyorum açıklıyorum görseller atıyorum adamlar sonrasında ise mesaja dahi bakmıyor. Kimisi görüldü bırakıyor kimisi sadece ok yazıyor. Mevzu alıp almamaları değil harcanan zamana saygısından bile insan almayacak olsa dahi olumsuz olduğunu uygun bir dille belirtir.
Cidden 4-5 senedir forumda bir şeyler yapıyorum bir şekilde iş kovalıyorum. Ama başta da dediğim gibi ben böyle bir dönem daha hiç görmedim. Sonumuz hayrolsun bakalım..
Geçen biri yazdı hesap alicam diye pazarlık yaptı vs birazdan Alicam dedi 3 gün sonra cevap verdi şimdi Alicam diye :d komik