rowCount adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Sizce nekadar etik yada etik değil bilemiyorum oyüzden düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum..

X üniversitesinde bilgisayar mühendisliği bölümünde bir öğretim görevlisi var bu kişi gerçekten yazılıma dair fazla bir bilgisi yok buna çok eminim bizzat kendi sunumlarına katılmıştım. Bu kişi bizim gibi kurumsal firmaların teklif verdiği firmalara neredeyse yarısı kadar teklif vererek piyasadaki projeleri alıyor. Projeleri ise yanında ki öğrencilere yaptırarak onlara notlar veriyor ve para kazanıyor. Araştırdığım kadarı ile dekanlıktan izin almadığı sürece bu tarz ticari işlemlere giremiyorlarmış aynı zamanda dekanlıkta genellikle tıp ile ilgili kısımlarda izin veriyorlarmış yani bu kişi hem vergi mükellefi olmadan hemde dekanlığın bilgisi olmadan benim gibi vergi mükellefi olan firmaların teklif verdiği projelere çok daha uygun fiyat verip projeyi alıyor.

Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? bu kişiyi şikayet edermiydiniz yoksa benim düşüncem mi yanlış
Merhabalar,

hemşehri olduğumuzu gördüğüm için destek amaçlı yazmak istedim, bu arkadaş vergi levhası olmadan nasıl teklif verip kurumsal firmalara hizmet vermekte o kısmı araştırdınızmı acaba?