suradakı sıtemde yazılara yorum yapma kısmındakı web sıte kısmını kaldırmak ıstıyorum.
Birinci Yöntem
WordPress sitenizde kullandığınız temanın varsayılan yorum alanı dışında özel bir yorum alanı oluşturulduysa eğer yani modifiye edildi ise temanızın functions.php ya da comments.php dosyaları içerisinde yer alan aşağıda ki kodlarda yer alan url satırını silmeniz yeterli olacaktır.
$fields = array( 'author' => '<p class="comment-form-author"><label for="author">' . __( 'Name', 'domainreference' ) . '</label> ' . ( $req ? '<span class="required">*</span>' : '' ) . '<input id="author" name="author" type="text" value="' . esc_attr( $commenter['comment_author'] ) . '" size="30"' . $aria_req . ' /></p>', 'email' => '<p class="comment-form-email"><label for="email">' . __( 'Email', 'domainreference' ) . '</label> ' . ( $req ? '<span class="required">*</span>' : '' ) . '<input id="email" name="email" type="text" value="' . esc_attr( $commenter['comment_author_email'] ) . '" size="30"' . $aria_req . ' /></p>', 'url' => '<p class="comment-form-url"><label for="url">' . __( 'Website', 'domainreference' ) . '</label>' . '<input id="url" name="url" type="text" value="' . esc_attr( $commenter['comment_author_url'] ) . '" size="30" /></p>', );
Yukarıda ki kod satırından url => ile başlayan kısmı silmeniz yeterlidir.
İkinci Yöntem
WordPressin varsayılan yorum alanını kullanıyorsanız eğer kullandığınız WordPress temasının functions.php dosyasının en son satırına aşağıda ki kodu eklemeniz yeterli olacaktır.
function nocturnal_kapaturladresini_url($fields) { unset($fields['url']); return $fields; }
add_filter('comment_form_default_fields','nocturnal_kapaturladresini_url');Üçüncü Yöntem
Ben acemiyim, kodlar ile vs uğraşamam ne dediğini bile anlamadım diyorsanız, WordPress için bu işlemi yapan eklentiyi kullanabilirsiniz.
Disable Comment URL Ekstra Yöntem
Ben bu alanı kaldırmak istemiyorum ancak eklenen bağlantılar, site adresleri bana zarar vermesin, zararsız hale nasıl getirebilirim diyorsanız yorum alanında eklenen url kısımlarına nofollow etiketi ekleyerek bunu sağlayabilirsiniz.
function yorumda_nofollow_link() {
return 'rel="nofollow noopener noreferrer"'; }
add_filter('comments_popup_link_attributes', 'yorumda_nofollow_link'); ?Kaynak: https://huseyinkorbalta.com/wordpres...il-kaldirilir/