Arkadaşlar merhaba. Bir görüntülü sohbet uygulamam var ve Real Time Database aşırı şiştiği için firebase bana Spark (ücretsiz plan) değiştirmem için uyarı veriyor.
Fakat şöyle bir sorunum var. Günlük kullanım 18GB'a kadar çıkabiliyor. Bana blaze planı için ciddi bir maliyet çıkarıyor. Aşağıya ekran görüntüsünü bıraktım.
Siz Firebase kullanımında böyle bir sorunla karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz? Buradaki maaliyetleri ödeme şansım yok ne yazık ki. Firebase Spark planından Blaze'ye geçiş yapmazsam durduracağını söylüyor her şeyi.
Eskiden Blaze adlı bir plan varmış ve bu sınırsızmış. O planı kaldırdıkları için şu anda sadece Blaze kullanabilirim. Fakat uygulama görüntülü sohbet uygulaması olduğundan çok ciddi rakamlar oluşturuyor.
Aslına bakarsanız tam olarak bu saçmalığın ne olduğunu da anladığım söylenemez. Uygulamanın kazancı Firebase Blaze planı kadar yok zaten şu anda. Bu tür uygulamalarda tam olarak ne yaparak bu durumdan kurtulabiliyoruz? Bunun bir çözümü var mıdır? Burada gösterdiği rakamlar günlük anladığım kadarıyla. Proje maaliyeti bugün yazıyor çünkü. Bunu bu şekilde kullanma şansım yok ne yazık ki.
Bu durumda uygulamadan vazgeçmek zorunda kalabilirim ama ciddi derecede de indirme almaya başladım. Çok da iyi reklam döndürüyorum.
Konu hakkında yardımcı olup sorunu çözebilecek arkadaşa 100 TL göndereceğim.
Whatsapp üzerinden iletişim için tıklayın:
Whatsapp EDİT 1: Buradaki maaliyet 30 gün boyunca üstüne ekleyerek ilerlediği maaliyetmiş. Az önce bu konuda Whatsapp üzerinden yardımcı olan arkadaşa 50 TL gönderdim. Ama hala sorunu çözmüş değilim.
EDİT 2: Konuya yazan arkadaşın kesin çözüm bulduğunu düşündüğümden kendisine PM atarak IBAN istedim. 100 TL göndereceğim.
FİREBASEDEKİ DURUM