Uzunca bir zamandır Enpara ile çalışıyorum ancak biraz önce müşteri temsilcisi ile yaptığım bir görüşme onlara olan tüm sempatimi bir anda sildi süpürdü. Bildiğiniz üzere Covid sürecinde hemen herkes ekonomik yaralar aldı ve hükümet kredi ve kredi kartı borçlarının 3 ay ertelenmesi ile ilgili bir kanun çıkardı. Ben de Enpara'daki kredi borcumun bu taksitini ödemekte zorlandığım için kendilerini arayıp bir erteleme istedim. Cevap çok enteresandı.. Öncelikle evet erteliyorlar ama 3 ay değil sadece 45 gün hadi buna tamam. Ancak ikinci adım gerçekten akıl alır gibi değil. Kendileri 60 ay vade ile alınmış kredime taksit ertelemesi istersen eğer kredi vademin 36 aya çekileceğini söyledi. Çünkü BDDK 60 ay vade ile kredi vermeyi yasakladığı içinmiş. Yani çok daha önce almış olduğum kredime bugün alınmış muamelesi yapıyorlar ve taksit tutarlarım bir anda eski taksitlerin 2 katına çıkıyor. Cidden söyleyecek söz bulamıyorum ne biçim bir ülkede yaşıyoruz biz..

EKLEME.. SORUN NE DİYEN ARKADAŞLAR SORUN ŞU..

Ben yeni kredi almıyorum sadece bir taksit atlatma istiyorum.. Daha önce alınmış 60 ay vadeli alınmış krediye yeni kredi alıyormuşum gibi işlem yapılıyor..

Ayrıca daha 1 gün önce ikinci bir kredim için aynı işlemi YapıKredi'de yaptım ne taksit sayısı değişti ne başka bir problem oldu..