Bedava mezarın son olurunu PM alayım hocam? Eğer üzerine para da veriyorsanız hemen ölebilirim.

---

Şaka bir yana; bunda biraz da kalitesiz yazarların payı var. Daha dilbilgisi ve Türkçe yazım kurallarını bilmeden bu işe soyunup, piyasayı da kaliteyi de düşürüyorlar. Bu, gerçek anlamda kaliteli metinler yazabilen ve SEO'dan anlayan, semantik makale üretebilen kişilerin de ekmeğine taş koyuyor çünkü bilinçsiz müşteri, genelleme yaparak tüm yazarları o şekilde sanıp bunun pazarlığını rahatlıkla edebiliyor.

Adam daha noktalama işaretlerinden sonra boşluk koymayı bilmiyor, ikilemelerin arasına virgül koyuyor; gelip başımıza makale yazarı kesiliyor.

Yıllar önce roman yazmayı düşünmüş, şu sıralar tekrar sanata yönelmek isteyen ve bu uğraşını canlandırmayı uman biriyim. Bugüne dek hiç makale yazarlığı yapmaya niyetlenmedim. Çünkü biliyorum, yapamam. Zoraki şeyler yazamam. Kelime sayısını doldurmak için üretebileceğim içerik, kalitemden eksiltir ve anlamsız paragraflar yığını olarak tamamlanır. Bu yüzden bu işi, yani uzmanı olmadığı bir konuyu araştırıp kaliteli metin çıkartanları ayakta alkışlıyorum. Sizlerin emeklerinize edilebilecek en ufak saygısızlık, gerçek anlamda emekçi düşmanlığıdır!