Uzun zamandır makale yazarlığı yapıyorum, forumda iki yılım varsa 3 yılım da forum dışı olarak var. Yıllardır görmediğim insan tipi kalmadı sektörde. Çok kaliteli nezih insanlar da var. Aman yarabbi nerden denk geldim dediklerinizde. Benim için de söylenmiştir bu mutlaka. Herkesi sevmek mümkün değil.
Konuyu açmak istedim çünkü kimsenin sesi çıkmıyor. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır. Birileri ezilirken susan da, ezenden farklı değildir.
Sözlerimin tamamı vicdanlı kimseler tarafından üste alınabilir. Diğerlerine yapacak bir şey yok zaten.
Son zamanlarda makale yazarı olarak sık karşılaştığım bir duruma sitem aslında bu.
Bedava yazar arıyorlar! Tabi bunu doğrudan söylemiyor kimse genelde ilk atak şöyle geliyor:
Devamlı çalışırız bize bir indirim yap,
Bak bunun sonrası çok iş gelecek seninle çalışacağız.
İkinci atak;
Örnek metin yazmanız mümkün mü, illa benim verdiğim başlıkta ama öteki türlü olmaz. ( bir milyon örnek içerik atın bu insanları tatmin edemiyorsunuz. )
Üçüncü atak; toplu anlaşma vaadi
Bunlar hiç söylenmeden pazarlığa oturulur, denir ki 3000 metin azalacağız son fiyat nedir?
İlk metin gelir 300 kelime sonrasını asla göremezsiniz.
Bir de ödeme alamamak var ki insanı canından bezdirir.
Bazen öyle oluyor, kelime sayısı belli değil konu kapsamlı yazalım ödeme ortaya çıkar diyoruz. Saatlerimi verip hazırladığım metni iletiyorum parası şu kadar. Sonra ara ki bulasın.
İpler burada kopuyor: müşterinin asla bitmeyen işleri çıkıyor, unutuyor, atlıyor ya da sizi engelliyor.
Ön ödeme istediğinizde illa para para diyen tipler yazmasın başlıklı işler görüyorsunuz J
Ne desin?
Makale üreticisi ne desin?
Para verme abicim ben sana çalışayım, zamanım, emeğim, bilgim hepsi senin olsun sen de oradan dünyanın parasını kazan yastığa başını rahat koy sonra tamam mı?
Makale yazarlarının adına konuşma yapmayı çok isterdim lakin kendi adıma söylüyorum, birlik olmadığından mütevellit. ( zaten bu konuda bir tane içerik üreticisinin mesajını görmeyeceğiz, yanılmayı çok isterim )
Benim de ödemem gereken bir kira var, ihtiyaçları olan bir çocuğum var. Şaka gibi bir gerçek ama yaşam benim için de devam ediyor ne yazık ki fotosentez yapamıyorum.
İnsanların haklarına girmeyin, kod yazan biri nasıl yoruluyorsa içerik üreten de aynı derece de yoruluyor.
Kimsenin hakkına girmediyseniz bile girenin önünde durun, çok zor değil vallahi değil.